25 jaar Srebrenica
Alma Mustafic was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders maakten een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Helmonder Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium en vertellen ze hun verhaal.

Oorlogsveteraan Raymond Braat uit Helmond zag met eigen ogen hoe moslims vermoord werden in Bosnië. Nog steeds is zijn bed iedere nacht drijfnat van het zweet. Alma Mustafic verloor haar vader, vluchtte naar Nederland, werd succesvol in het bankwezen maar maakte de switch naar een master Onderwijskunde. Ama en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent en dat van vele anderen.

TEKST EN REGIE: BOY JONKERGOUW | MUZIEK: ERIC VLASBLOM | BEELD EN DECOR: BEELDJUTTERS EN SIMON HAEN


Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!


Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *