Bibliotheek Helmond-Peel

Vakantieprogramma

In de zomervakantie heeft Bibliotheek Helmond-Peel een superleuk vakantieprogramma voor de jeugd! Er is in Asten, Helmond en Someren van alles te beleven.

Workshops en voorstellingen

Schrijf je in voor een van onze Summerschools in het TechLab: maak een film met green screen en stop motion, bouw je eigen escapegame door codes te kraken of leer praten als een echte DJ tijdens het maken van een podcast.

Er zijn tijdens de zomervakantie diverse workshops en kidscolleges door Curiosity World en MadScience. Bijvoorbeeld over mysterieuze plekken in de wereld, insecten en het weer.

Of kies voor de kindervoorstelling ‘En toen…’ van Letter Belangrijk of ‘Circus Fantastico’ door Verhalen van Annie!

Blikkie de Voorleesbus gaat weer op zomertour naar de speeltuinen Helmond-West en De Rijpelroets. Of kom naar het voorlezen in Bibliotheek Helmond op woensdagmiddag. In Deurne hebben we helaas geen zomerprogramma vanwege de beperkingen in het Cultuurcentrum en de afspraken met de gemeente, maar je bent natuurlijk welkom in de andere locaties.

Voor uitgebreide info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Doe mee met ‘Vakantielezen’

Reis met ons mee en ga op zoek naar de schat! Reis door de verhalen van 6 ‘landen‘ en verzamel alle stickers. In deze gratis ontdekkingsreis mag het hele gezin mee op reis. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen leuke avonturen kunt beleven. Met Vakantielezen kan iedereen tot en met 5 september thuis aan de slag.

Zo doe je mee:

  • Meld gratis je gezin aan en doe samen de opdrachten.
  • Haal de landkaart op in de Bibliotheek
  • Hebben jullie de 3 opdrachten per land gedaan? Schrijf het woord op en haal de sticker in de Bibliotheek.
  • Heb je alle stickers verzameld? Maak een foto van jezelf met de volle landkaart.
  • Stuur de foto in en maak kans op leuke prijzen!

Een zomer vol verhalen

Lekker lezen in de vakantie? In de Bibliotheek kun je terecht voor spannende, gezellige en interessante verhalen. De openingstijden van 26 juli t/m 28 augustus: Bibliotheek Helmond: maandag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur. 26 juli t/m 14 augustus in Asten, Deurne en Someren: maandag t/m zaterdag 10:00-13:00 uur. Van 16 t/m 28 augustus is Bibliotheek Asten open op maandag, woensdag en vrijdag en Bibliotheek Someren op dinsdag, donderdag en zaterdag, steeds van 10:00-13:00 uur. Bibliotheek Deurne is deze 2 weken gesloten.

Boek ’n Trip

Lees je liever digitaal of is de bibliotheek gesloten? Bibliotheekleden kunnen 24/7 e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar is er dit jaar een speciale actie, ook als je nog géén lid bent van de bieb: ‘Boek ‘n Trip. Zij kunnen in de online Bibliotheek-app gratis 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken. Deze zomeractie voor de jeugd loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *