Florens Ensemble speelt muziek uit Shakespeares tijd
Wanneer:
29/11/2020 @ 15:00
2020-11-29T15:00:00+01:00
2020-11-29T15:15:00+01:00
Waar:
Pleinzaal Theater Speelhuis
Speelhuisplein 2
5707 CB Helmond
Nederland
Contact:
Lambertusconcerten
Florens Ensemble speelt muziek uit Shakespeares tijd @ Pleinzaal Theater Speelhuis | Helmond | Noord-Brabant | Nederland

Het Florens Ensemble treedt op zondagmiddag 29 november op in de Pleinzaal van Theater Het Speelhuis. Muziek uit de tijd van Shakespeare staat op  het programma. Onder andere John Dowland zorgt hiervoor. De show begint om 15.00 uur.
Het Florens Ensemble speelt onder de titel ‘An Instrumental Songbook’ in de sfeervolle Pleinzaal van het Speelhuis muziek van onder meer John Dowland, een grootheid op het gebied van Engelse zestiende-eeuwse liederen en luitmuziek. Het concert maakt onderdeel uit van de Lambertus concerten. Twee musici zijn van Nederlandse bodem, namelijk Kim Stockx en Emma Huijser. Helmondse Stockx ontdekte als kind haar passie voor de dulciaan (de voorloper van de moderne fagot) en de blokfluit tijdens haar eerste opleiding in het Kunstkwartier. Als professional speelt ze nu onder leiding van grootheden als Ton Koopman en in gerenommeerde orkesten als het Orkest van de Achttiende Eeuw. Ook Huijser bespeelt de blokfluit, naast de barokharp. De derde musicus van het ensemble is de Italiaanse organist en klavecinist Edoardo Valorz.
Shakespeare
In Shakespeares tijd was het in Engeland de mode om verschillende soorten muziekinstrumenten te combineren, zoals instrumenten met darmsnaren (harp) en metalen snaren (klavecimbel). Het Florens Ensemble gebruikt ook deze methode in hun gevarieerde programma.
De populaire liederen van John Dowland vormen de kern van het programma. Hoe geliefd die nog steeds zijn, blijkt ook uit de cd ‘Songs from the Labyrinth’, die popzanger Sting enkele jaren geleden maakte, samen met luitspeler Edin Karamazov. Het zijn melodieën die de gevoelens en gedachten van de adel en burgerij uit de zestiende eeuw vertolken.
Juist in deze onzekere tijden wil het Florens Ensemble Helmond een bemoedigend en troostrijk optreden geven.
Meer informatie en het kopen van kaarten zijn te vinden op: www.lambertusconcerten.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *