Get ready for the 90’s

Let’s go 90’s tonight. Van Grunge naar Dance en via de Spice Girls naar Radiohead.

De muziekkeuze van de 90’s kan alle kanten op maar 1 ding is zeker, je hoeft je geen moment te vervelen met zoveel bekende deuntjes!

Wat 90’s weetjes:
1990: Hereniging beide Duitslanden Duitsland viert op 3 oktober de “Tag der Deutschen Einheit”. In 1990 werden de DDR (Oost-Duitsland) en de BRD (West-Duitsland) namelijk officieel herenigd nadat ze vlak na de Tweede Wereldoorlog waren opgespitst. Door de hereniging wordt Berlijn weer de centrale hoofdstad.
1991: TOP 10
I do it for you – Bryan Adams
Mooi man – Mannenkoor Karrespoor
More than words – Extreme
James Brown is dead – L.A. Style
Crazy – Seal
Liefde voor muziek – Raymond van ‘t Groenewoud
Losing my religion – R.E.M.
Wind of change – Scorpions
Knockin’ boots – Candyman
On more try – Timmy T
1995:
TMF van start TMF werd op 1 mei 1995 gelanceerd door Lex Harding. Nederland kende op dat moment geen eigen muziekstation, in de meeste gemeentes kon alleen het Engelstalige MTV Europe worden ontvangen. In het begin had TMF een beperkt bereik in Nederland, maar dit nam al snel toe. Presentatoren of vj’s van het eerste uur waren Sylvana Simons, Bridget Maasland, Isabelle Brinkman, Fabienne de Vries, Ruud de Wild, Michael Pilarczyk, Wessel van Diepen en Erik de Zwart. De eerste clip die werd uitgezonden was Brian May met Too Much Love Will Kill You. Binnen een paar jaar waren de kijkcijfers groter dan die van concurrent MTV. In 2002 nam MTV Networks de aandelen van TMF over.
1998: Barney wint Embassy In 1998, een half jaar na het winnen van de World Cup stond Van Barneveld in de finale van de Embassy, ook toen weer tegen Richie Burnett. De partij zou de geschiedenis ingaan als een klassieker en één van de spannendste Embassy finales tot nu toe. In 1999 verdedigde Van Barneveld met succes zijn titel door in de finale Ronnie Baxter te verslaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *