Herfstkasteel
Wanneer:
22/10/2021 hele dag
2021-10-22T00:00:00+02:00
2021-10-23T00:00:00+02:00
Waar:
Kasteel Helmond
Kasteelplein 1
5701 PP Helmond
Nederland
Kosten:
€12.-
Contact:
Museum Helmond
Herfstkasteel @ Kasteel Helmond

In de herfstvakantie (16-31 oktober) is er weer een herfstkasteel in het Kasteel van Helmond. Omdat er vanaf 25 september ook versoepelingen komen met betrekking tot de coronamaatregelen zijn er ook geen bezoekersbeperkingen meer.

De acteurs van Museum Helmond nemen de bezoekers mee op pad naar het rijke verleden van het eeuwenoude stadskasteel. Zoals jonkheer Wesselman die altijd graag van de partij is en zijn gasten maar wat graag vertelt waar hij vroeger sliep en hoe hij er zoal zijn dag doorbracht. Of de Kok die de maaltijden bereidde voor de kasteelfamilies. Ook de Huiskapelaan maakt zijn opwachting. Het geloof was eeuwenlang belangrijk, ook voor de kasteelfamilies. Ontmoet ze allemaal want ook de Timmerman, de Kok, Jan van Berlaer en de adelijke Philippine van Ruyschenberg zijn van de partij.

De gidsen wijzen de weg

Tijdens een bezoek aan Herfstkasteel Helmond wijzen de kasteelgidsen en acteurs op de mooiste plekken van het kasteel. Zij wandelen rond door het kasteel en vertellen over bijzondere en vreemde voorwerpen van vroeger.

Zoldertour ‘Brand op zolder’

Het kasteel stond in 1549 in brand, enorme vlammen verwoestten het kasteel bijna compleet. Maar door wie of wat ontstond de brand eigenlijk?  Dat komt de bezoeker te weten tijdens de zoldertour. Een voorbereiding is belangrijk en dat kan via www.museumhelmond.nl/tentoonstelling/kasteel-in-brand/. De tour is te bezoeken voor iedereen vanaf 8 jaar oude die goed ter been is.

Op pad met de stadsarcheoloog

Tijdens Herfstkasteel Helmond praat stadsarcheoloog Theo de Jong iedereen graag bij over de opgravingen die zijn gedaan in en rondom het kasteel. Hij vertelt tijdens de wandeling over speciale vondsten zoals kanonnen, scherven en andere bijzondere vondsten.

Kaartjes zijn online te verkrijgen of via de balie bij het Kasteel.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *