Herfstkasteel Helmond

Herfstkasteel Helmond

De blaadjes vallen van de bomen. Het is weer tijd voor Herfstkasteel Helmond! Beleef de herfst bij ons kasteel van 10 tot en met 25 oktober. Dat betekent een superleuke ervaring in een eeuwenoude burcht, de grootste van heel Nederland.

Ken jij het verhaal van ons kasteel? Laat je bijpraten door de kasteelgidsen die je op jouw weg door het kasteel ontmoet. Eeuwenoude, vreemde of dure voorwerpen vasthouden en ontdekken? Volg de aanwijzingen van de gidsen, daarna ben jij zoveel wijzer geworden. Of luister naar het sprookjesachtige verhaal over Keizerin Maria van Brabant en neem een bijzondere herinnering mee naar huis.

Roddels, liedjes en geheimen

Maak kennis met de kasteelbewoners. Zoals de kok die zijn keukengeheimen prijs geeft. Of de timmerman die het kasteel weer opbouwt na de grote brand in 1549. Jonkheer Wesselman toont zijn prachtige kamer, ook hij heeft zo zijn geheimen. Mimi de Minstreel vermaakt je graag met haar liederen, gedichten, kunstjes en roddels over de kasteelheer. En de Marskramer probeert zijn dure en zeldzame producten te verkopen, op een wel heel bijzondere wijze. Heb jij trouwens kwaaltjes? Laat je helpen door het kruidenvrouwtje dat allerlei kruiden, drankjes en zalfjes bij zich heeft.

Spelen en speuren

Er valt genoeg te speuren in de kasteelkelders en buiten op het kasteelplein kun je op z’n middeleeuws spelen.

Lekkere herfsttrek

Schuif gezellig aan in het sfeervolle Kasteelcafé en vraag naar onze herfstdrankjes en –hapjes. Eet smakelijk!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *