Indonesische kunstactivisten houden internationaal webinar

De coronapandemie mag geen obstakel mag zijn voor creativiteit en kunstuitingen, in welke vorm dan ook. Dat zeggen Indonesische kunstactivisten verspreid over de hele wereld. Begin dit jaar heeft Stichting Hibiscus in samenwerking met de Ambassade van de Republiek Indonesië bij het Koninkrijk der Nederlanden daarom het eerste deel georganiseerd van een serie seminars getiteld ‘Don’t Let The Arts Die, keep the spirits alive’. Radiomaker Inge Dümpel van DitisHelmond sprak met de organisatie (zie opname onder dit bericht).

Het tweede deel van de webinarserie is op 8 maart ter herdenking van Internationale Vrouwendag. Kunstactivisten (beeldende kunst, zang en dans) worden uitgenodigd om in de landen waar ze wonen en werken, tijdens deze pandemie een gezamenlijk optreden te geven als een vorm van zachte diplomatie. ‘Ga op je eigen manier kunstvormen herdefiniëren, opnieuw uitvinden en nieuw leven inblazen”, zo luidt de oproep.

Op 8 maart doen deelnemers uit 19 landen mee aan de webinar. De focus is op Indonesië anno nu met films, muziek, dans en batik. De link om deel te nemen is: Meeting ID 82386071439. Passcode: BeatDH0803.

Belangstellenden in Helmond kunnen voor meer informatie bellen met Inge Dümpel: 06-21873041.

Implementatiedatum en -tijd

Dag / datum: maandag 8 maart 2021

Tijd: 15.00 – 17.00 uur CET

Online platform: ZOOM

Onderwerp: Let’s Follow The Beat

Opgeven via https://www.facebook.com/Bahasa-Indonesia-1481874935420436/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *