Open Tuindag bij Stadstuin Helmond

Tijdens de Open Tuindagen kun je een kijkje nemen in onze tuin. We hebben tijdens deze dagen altijd een leuk Thema.
Van 13.00 tot 17.00
We zien je graag
Tot dan

Stadstuin Helmond is in 2012 opgericht door Nicole van de Rijt, omdat ze vind dat iedereen gezond, lekker  en betaalbaar  groenten zou moeten kunnen eten.

  • Stadstuin Helmond richt op de vollegrondteelt groenten en kruiden en werkt volgens het principe van “VELT” (vereniging ecologisch leef en teeltwijze). Dit houd in dat we zonder gif en chemicaliën werken. We werken puur en met de natuur mee, en werken we met vruchtwisselingsschema’s en combinatie teelt. Ze telen oergondische groenten en kruiden en hebben een klein winkeltje waar ze de producten verkopen. Waarom oergondisch? Omdat ze jullie weer de groenten en kruiden willen laten proeven zoals ze zouden moeten smaken.   Stadstuin Helmond teelt op een braakliggend stuk grond midden in de Stad en heeft deze 1800m2 in bruikleen gekregen van de Gemeente Helmond.
  • Het is een deelproject van Soet op Suyt “de Nomadische Moestuin”en  richten ons vooral op mensen die ook lekker en gezond willen eten.
  • Bij de start had de Stadstuin ook  een heel sociaal karakter, maar heeft dit overgedragen aan de Vrienden van de Stadstuin waardoor de Stichting Vrienden Stadstuin Helmond in 2017 is opgericht. Hier vindt je vooral de sociale activiteiten. Zie website
  • Stadstuin Helmond is een idealistisch bedrijfje en werkt met vrijwilligers en stagiaires.
  • Daarnaast geven ze voorlichting en ontwikkeld workshops over gezonde voeding .

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *