Webinar Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen
Webinar WBTR. 18 mei 19.00 uur
Beste bestuurder,

Inmiddels is bij veel mensen bekend dat er een nieuwe wet ingaat (op 1 juli) over het besturen van vrijwilligersorganisaties.

Dit is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, in het kort WBTR.
Deze wet gaat o.a. over het vastleggen van ‘goed bestuur’, aansprakelijkheid, tegenstrijdige belangen, wat te doen als bestuursleden afwezig zijn, meervoudig stemrecht, toezicht op bestuur en financiën en eventueel wijzigingen in de statuten.
Om te zien of je moet voldoen aan de WBTR is er een check op internet: www.wbtrcheck.nl.

We hebben gemerkt dat de invoering en de inhoud van de wet veel vragen oproept. Ook na het volgen van een gratis webinar van www.wbtr.nl. Het stappenplan als vervolg op deze webinar van deze website kost geld.

Samen met de gemeente Helmond is daarom gezocht naar een gratis oplossing om aan iedereen duidelijkheid te geven wat er van hem/haar verwacht wordt.
Daarom organiseren we op 18 mei vanaf 19.00 uur een online informatiebijeenkomst. Dit wordt gegeven door Rob Geraats, advocaat van advocatenkantoor Aben en Slag uit Helmond.

In jouw aanmelding voor deze informatiebijeenkomst kan je vragen stellen zodat hier zeker op ingegaan wordt. Tijdens de bijeenkomst kan dit ook via een chatfunctie. De tijd is tot 22.00 uur zodat op alle vragen ingegaan kan worden. Als eerder alle vragen beantwoord zijn, stoppen we eerder. Je kan je aanmelden via Leren met Lev.

Na het webinar wordt een brochure gemaakt met alle informatie. Daarin wordt vooral ingegaan op de punten die leven binnen de organisaties in Helmond e.o. In de brochure wordt in ‘gewone-mensen-taal’ alles uitgelegd en wordt er ook ingegaan op wat je dan moet doen. Gewoon praktisch in plaats van in juridische taal.

Deze brochure wordt onder alle Helmondse organisaties verspreid, dus ook als je niet (geheel) deel kunt nemen, ontvang je deze informatie.

Daarnaast zijn notariskantoren bereid om vragen te beantwoorden en voor een aangepast bedrag eventueel de statuten aan te passen. Dit hoef je nog niet te doen. Je hebt 5 jaar de tijd om de statuten aan te passen. Dan kan het handiger zijn om dit mee te nemen als je al een andere wijziging hebt. Je kunt dus bij kleine vragen ook contact opnemen met de eigen notaris of met een notaris in de buurt.

Door deze juridische kennis voor iedereen bereikbaar en begrijpelijk te maken, willen we jullie helpen bij het toepassen van deze wetswijziging. Als er hierover of over andere zaken die spelen binnen jouw vereniging of stichting vragen zijn, neem dan gerust contact op via vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl

Rosanne, Renske, Willeke en Simone

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *