Automobilistenopfriscursus van VVN en LEV

Senioren zijn extra kwetsbaar in het verkeer, omdat zij vaak lang geleden het rijbewijs hebben behaald. Intussen zijn de regels en de situaties sterk veranderd. Het is vooral ook veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Op een leuke manier kennis opfrissen

Daarom organiseert de LEV-groep in samenwerking met VVN-Helmond een opfriscursus voor 50-plussers. De cursus vindt plaats op de woensdagen 16 en 23 september. We beginnen op woensdag 16 september tussen 13.30 en 16.30 uur met een gezellige verkeerstheoriemiddag in de Westwijzer, Cortenbachstraat 70. Al langer bestaande regels worden opgefrist en nieuwe verkeersregels en -gedragingen krijgen extra aandacht.

Op woensdag 23 september is er een praktijkdag (ochtend of middag) in en om Hockeyclub Helmond. Die bestaat onder andere uit een verkeerstheoriequiz, een beweegonderdeel en een praktijkrit in de eigen auto onder leiding van een erkende rijinstructeur. Al met al een fijne ervaring, die u weer helemaal klaarstoomt voor het drukke verkeer. En u hoeft niet bang te zijn dat deelname aan deze cursus en de uitslag van de verschillende onderdelen gevolg hebben voor uw rijbewijs en uw rijbevoegdheid. U kunt er alleen maar beter van worden.

Dankzij de gemeentelijke subsidie is de bijdrage slechts € 15,-.  Er is plaats voor maximaal 42 personen. Aanmelden kan telefonisch: 06 12 11 95 14 of per e-mail: jos.vermeulen@levgroep.nl. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 september 2020.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *