Hoe smaakt het eten van morgen? Bezoekers weekmarkt Helmond nemen de proef op de som

Hoe smaakt het eten van morgen? Bezoekers weekmarkt in Helmond nemen de proef op de som

Food Tech Brainport liet afgelopen weekend bezoekers van de Helmondse Weekmarkt kennis maken met het eten van nu en morgen. Zo kregen bezoekers bijvoorbeeld de kans gepascaliseerde sinaasappelsap en dipsauzen te proeven en het verschil te ervaren met de ‘normale’ variant. Pascalisatie is één van de innovatieve technieken die Food Tech Brainport gebruikt om eten en drinken langer houdbaar te maken zonder dat dit ten koste gaat van geur, kleur, smaak én alle goede eigenschappen. Hierdoor hoeven producten minder snel weggegooid te worden, iets waar Food Tech Brainport zich graag voor inzet.

Helmond innoveert

Wethouder Jos van Bree was ook aanwezig op de weekmarkt om het verschil zelf te proeven. “Helmond is een stad van innovatie. Door middel van slimme en innovatieve technologieën zetten we ons in om te komen tot gezonde(re), duurzame(re) en circulaire voeding. Hierbij hebben we ook veel aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling. Zo kunnen we ons eten optimaal benutten. Het is mooi om te zien dat dit allemaal samen komt bij Food Tech Brainport”, zegt Jos van Bree. Met de campagne ‘Haal er uit wat er in zit’, waar de actie op de weekmarkt onderdeel van uit maakt, wil Food Tech Brainport de inwoners van de stad bewust maken dat we veel meer uit ons eten kunnen halen. Om voedselverspilling tegen te gaan, maar ook om te laten zien dat in Helmond gewerkt wordt aan het eten van vandaag en morgen. Inwoners die niet naar de weekmarkt konden komen, konden een bezoek brengen aan Bibliotheek Helmond – De Peel om meer informatie over de campagne te krijgen. In de centrale hal van de bibliotheek stond een white table waarop mensen konden zien wat Food Tech Brainport allemaal doet op het gebied van food en technology. En aan welke maatschappelijke uitdagingen ze een bijdrage leveren.

Over Food Tech Brainport

Om over 30 jaar nog genoeg voedsel te kunnen produceren voor iedereen ter wereld zijn meer duurzame, gezonde en betaalbare productie- en conserveringsmethoden nodig. Food Tech Brainport biedt bedrijven toegang tot faciliteiten, kennis, kapitaal en internationale netwerken om die technologische ontwikkelingen te versnellen. Food Tech Brainport draagt bij aan  gezondere en circulaire voeding in de volgende technologiedomeinen: milde scheiding, milde conservering, volledig gebruik van grondstoffen, robotica, High Tech en sensoring.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *