Burgemeester Elly Blanksma reikt 3 medailles uit aan redders drenkeling Helmond

Burgemeester Blanksma heeft op 17 juli 3 bronzen medailles van de Maatschappij tot redding van drenkelingen uitgereikt aan Ringo van Maurik en Ton van der Velden uit Helmond en Alwin Huiskes uit Aarle-Rixtel voor een reddingsactie in 2016.

Op zondag 18 september 2016 rond 09:00 uur belandde een auto met een 19-jarige man in het kanaal ter hoogte van Kanaaldijk Zuid-West 5A. Drie mannen die in hun auto’s toevallig langs kwamen rijden, zagen de auto in het water zakken en ze twijfelden geen moment. Zij zorgden ervoor dat de auto niet verder kon zinken en gingen het water in. Ze sloegen een autoruit in en haalden de chauffeur uit zijn auto. Hiermee hebben ze de 19-jarige man gered van een verdrinkingsdood.

De Maatschappij tot redding van drenkelingen beloonde deze heldhaftige inzet met een bronzen medaille. De Maatschappij bestaat al 250 jaar en geeft ook voorlichting over het redden en reanimeren van drenkelingen. In 2016 werden 55 geslaagde reddingen bekroond met een oorkonde of medaille.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.