Dier van de week Edina

Dier van de week Edina is waarschijnlijk in haar jeugd wat laat in contact gekomen met mensen. Ze is angstig en onzeker maar is absoluut niet agressief, zal eerder proberen te vluchten. Ze zit na aankomst in onze reguliere kattenverblijven nog grotendeels verstopt in een holletje. Ook voor haar eten komt ze er nog niet uit, ze wacht totdat we weg zijn en het stil wordt. Maar we zijn niet flauw, ze krijgt haar eten ook wel eens voor haar neusje in haar holletje geserveerd. Ze is aaibaar en als je haar heel rustig benadert ontspant ze en ervaart ze dat het heerlijk is om zachtjes gekoesterd te worden. Ze begint dan ook te spinnen en kopjes te geven. Zeker als je eerst het ijs breekt door wat brokjes aan te bieden. Ze weet best wel dat ze het fijn vindt om geaaid te worden, alleen die angst he… Het is geen mission impossible om dit poesje stap voor stap te leren dat het prettig kan zijn om mensen om je heen te hebben. Lief maar onzeker beestje.

Dier van de week Edina heeft een rustig huishouden nodig met zo min mogelijk opschudding. Van kinderen zal ze op de vlucht slaan. Enige ervaring is gewenst om de jongedame op haar gemak te kunnen stellen. Het is een goed idee om het poesje op een apart kamertje te laten beginnen; als ze daar haar draai heeft gevonden kunnen haar “meters” verder uitgebreid worden. Zo kan ze geleidelijk wennen aan haar nieuwe mensen en huiselijke geluiden.

Voor meer foto’s van Dier van de week Edina, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/edina-2002041/

Indien u meer informatie over Dier van de week Edina wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *