Eenzame ouderen in Helmond krijgen gratis lunchpakket en belmaatje

Eenzame ouderen in Helmond worden bijgestaan met een gratis lunchpakket en een belmaatje

De coronacrisis raakt ons allemaal en zeker onze ouderen. Een groot aantal van hen woont zelfstandig in de wijken en soms ook alleen. Dit maakt deze groep kwetsbaar, omdat zij net als iedereen aan huis gebonden zijn en ook geen bezoek meer ontvangen. Zij krijgen minder hulp en moeten meer zelf doen, dat maakt het extra zwaar!

De ondernemers van Hé Heistraat wilden graag iets voor deze groep Helmonders betekenen en benaderde LEVgroep.

Samen met een groot aantal andere Helmondse winkeliers slaan zij nu de handen ineen en bieden een gratis Lunchpakket Extra aan.
Het pakket bestaat uit een heerlijke lunch en een belmaatje. De lunch wordt samengesteld door de winkeliers uit de eigen wijk (waar mogelijk). LEVgroep en de ondernemers van Hé Heistraat bezorgen het lunchpakket op 1 en 8 mei aan huis.

De ouderen worden door LEVgroep gekoppeld aan een belmaatje. Deze LEV-vrijwilliger neemt telefonisch contact op voor een praatje, om te horen hoe het gaat en of er misschien wat hulp nodig is.

Iedereen die een oudere kent die een Lunchpakket Extra verdient, kan deze aanmelden bij LEVgroep tot 24 april a.s. Ouderen mogen ook zichzelf aanmelden. Naam, adres en postcode kunnen via mail verstuurd worden aan aanmelden@levgroep.nl . Bellen kan ook naar (0492)598989.
Het Lunchpakket Extra wordt mogelijk gemaakt door de ondernemers van Hé Heistraat, Wijkmanagement Helmond en Winkelcentrum De Bus.
Zo steunen we samen onze Helmondse ouderen om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen.

Met vriendelijke groet,

M’hamed Yahia

Projectleider MatchMentor Helmond en Regio

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *