Eerste kandidaat Helmondse Maestro bekend gemaakt

In een bomvolle Scalazaal – zelfs de trappen waren bezet – gaf het Helmonds Muziek Corps afgelopen zondagochtend een sfeervol nieuwjaarsconcert. Onder de bezielende leiding van dirigent Rob van der Zee begon het harmonieorkest met drie grotere werken uit de films ‘A bridge too far’, ‘Pirates of the Caribbean’ en James Bond waarbij de muziek werd ondersteund door beelden uit de betreffende films.

Na de filmmuziek ging het concert verder met de echte nieuwjaarsklassiekers. Veel muziek van Strauss en andere walsen en polka’s passeerden de revue en de Helmondse sopraan Brenda van Hoof zong drie prachtige nummers uit verschillende operettes. Een erg grappig intermezzo vormde het nummer ‘Sandpaper ballet’ waarin drie muzikanten, verkleed als schilder, de show stalen met hun schuurpapier-muziek. De Radetzky Mars was een perfecte traditionele afsluiter van het concert.

Kandidaat Helmondse Maestro

Op 18 mei gaat het HMC in het Speelhuis op zoek naar de eerste Helmondse Maestro. De zes kandidaten – allemaal prominente Helmonders – worden de komende maanden voorbereid op deze muzikale strijd. De eerste kandidaat werd tijdens het nieuwjaarsconcert bekend gemaakt. Niemand minder dan Riekie Adriaans, voor veel Helmonders beter bekend als ‘Riekie van de Kegel’, kreeg uit handen van de dirigent haar baton (dirigeerstokje, red.) uitgereikt. Jarenlang bestierde zij samen met haar man Theo café De Gouden Kegel gelegen aan de Helmondse Markt. Riekie is daarmee geen onbekende voor HMC, omdat het corps het café vaak als uitvalsbasis gebruikte voor serenades in de stad.
De andere vijf kandidaten voor de Helmondse Maestro worden in de komende weken bekend gemaakt via de verschillende (social) media, o.a. via de website en de Facebookpagina van HMC.

INFO                     : www.helmondsmuziekcorps.nl

CONTACT            : Irene van den Wildenberg-Claessens, iheclaessens@gmail.com

190113 HMC Nieuwjaarsconcert-7874-fotografie Claudette de Haas

Foto’s gemaakt door Claudette de Haas.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *