Blaasfestijn in Centrum Helmond

Op Zondagmiddag 25 September, is er volop vrolijke muziek te horen in het centrum van Helmond. Samen met de gemeente, horeca en sponsoren, is er weer een mooi programma samengesteld, met een keur aan blaaskapellen uit alle hoeken van Nederland.

Helaas is er, ondanks de inspanningen van diverse partijen, dit jaar (nog) geen Zaterdagavond sessie.  Het bestuur is hard aan het werk om volgend jaar, de reeds succesvolle zondag, uit te breiden naar de zaterdagavond, om een compleet, tweedaags spektakel te creëren.

Zondagmiddag (12.00 – 18.00 uur)

Maar liefst 24 blaaskapellen/dweilorkesten, spelen op zes speelplekken verdeeld in het centrum van onze stad. Deze vrolijke kapellen tonen hun muzikaliteit op- en voor, de opgestelde podia. Gezellig meemaken op deze koopzondag in Helmond waar op de gezellige en fraaie horecaterrassen, een diversiteit aan noten en passievolle klanken gaan klinken.

De kapellen strijden om  “de Gouwen Hellemonder” die gewonnen wordt door de kapel die het publiek het best weet te vermaken. Dit gaat beoordeeld worden door een vakkundige jury.

Deze Zondag start om 12.00 uur op het Piet Blomplein bij de Bieb. Rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Havenpleinpodium.

Het speelschema en de plattegrond van de speelplekken zijn vanaf zondagochtend te vinden  op de facebookpagina van Blaasfestijn Centrum Helmond.

Als aanvulling op deze muzikale en gezellige middag zijn er, zoals u van ons gewoon bent, diverse activiteiten om de kinderen te vermaken.

Meer informatie is te vinden op www.blaasfestijn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.