Fietsrondje Helmond

Fietsrondje Helmond

Helmond heeft het een paar jaren over moeten slaan, maar op 1 mei kan iedereen weer (gratis) meedoen aan het enige echte Rondje Helmond. Tussen 10.00 en 12.00 uur is de start bij elk punt langs de route.

Dit is alweer de 18e editie van het Rondje Helmond dat jaarlijks door Helmond Marketing wordt georganiseerd. Het vindt plaats in het eerste weekend van mei. Het is altijd weer een gezellige dag waarop sportievelingen de fiets uit de schuur halen om 50 kilometer te fietsen. Dit jaar zijn er 12 ondernemers langs de route die het extra feestelijk maken met open terrasjes of een pitstop voor een ijsje. Het Jan Visser Museum organiseert zelfs een Brandweerdag.

Hoe werkt het precies?
Bij elke deelnemende ondernemer kunnen deelnemers een gratis stempelkaart en het routeboekje ophalen. Op de stempelkaart staan alle officiële stempelposten. Heb je alle stempels verzameld, dan maak je kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een splinternieuwe fiets van Henk van Rooij Fietsen. Dat is wel een dagje spierpijn waard, toch? Kinderen kunnen ook toffe prijzen winnen, zoals entreekaarten voor Kids Plaza. Zorg er wel voor dat je de volle stempelkaart op 1 mei vóór 17.00 uur hebt ingeleverd bij een van de stempelposten.

Deelnemende ondernemers (stempelposten):

-Palingkwekerij Rijpelaal
-De Smuller
-Kinderboerderij de Veldhoeve
-Jan Visser Museum
-Restaurant D’n Dimpel
-Henk van Rooij Fietsen
-Café d’n Brouwer
-IJssalon Il Circo
-De Brandevoortse Hoeve
-Cafetaria Brandevoort
-Eetcafé De Barrier
-Kasteel Helmond

Net zoals voorgaande jaren kom je onderweg ook een Mysterypost tegen. Waar die is, blijft nog even geheim!

Rondje Helmond

Het Rondje Helmond is een bewegwijzerde route door heel Helmond. Deze fietsroute van ongeveer 50 kilometer brengt je langs bekende en minder bekende plekjes, het is een belevenis voor jong en oud. Het is een afwisselende route die je kennis laat maken met de binnenstad, architectuur, natuur en woonwijken. De route is zowel linksom als rechtsom te fietsen.

Kijk voor meer informatie op www.rondjehelmond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.