FM – Synchronized Tour 2021

Dit is de verplaatste show van november 2021. De Engelse hardrockband FM komt voor een exclusief NL concert naar de Cacaofabriek om hun laatste studioalbum ‘Synchronized’ aan het publiek te presenteren.

Al meer dan 30 jaar staat FM garant voor kwalitatief hoogstaande melodieuze heavy rock. Opgericht door de broers Overland (zanger/gitarist Steve en gitarist Chris), bassist Merv Goldsworthy (ex Diamond Head en Samson) en drummer Pete Jupp (ex Wildlife en Samson) mocht de band na het tekenen voor CBS al vroeg in hun carriere mee op tour met acts als Tina Turner, Foreigner en Gary Moore.
Hun debuutalbum ‘Indiscreet’ verscheen in 1986 en dat album werd gepromoot als support van Bon Jovi. De volgende 9 jaar consolideerde FM hun positie als één van Engeland’s grootste heavy rockbands, met albums als ‘Tough It Out’ en ‘Takin It To The Streets’. Vervolgens werd het echter stil rond de band. Heel stil. Sterker nog, enkele bandleden doken tussendoor op in de band The Ladder (één weergaloos album). In 2007 – na een stilte van 12 jaar – trad de band eenmalig op tijdens het Firefest Festival in Nottingham. De respons die de band ten deel viel zorgde voor veel inspiratie: de band besloot ook een nieuw album op te nemen. In 2010 verscheen dan eindelijk ‘Metropolis’, een kanjer van een rockalbum. De band ging vanaf dat moment ook weer uitgebreid touren en bracht ook nog enkele albums uit. In april 2020 verscheen hun laatste album ‘Synchronized’ via het Frontiers label, maar door corona kon de band dat album helaas niet live ten gehore brengen. Laten we hopen dat we in november van dit jaar de band dan eindelijk weer aan het werk kunnen zien en horen.

De line up van FM op dit moment: Steve Overland (zang/gitaar), Merv Goldsworthy (bass), Pete JUpp (drums), Jem Davis (keyboards) en Jim Kirkpatrick (gitaar).

Deuren gaan open om 20.15 uur; show start ongeveer 20.45 uur.

Datum

25 nov 2022
Verlopen!

Tijd

20:45 - 23:30

Kosten

€ 25,00

Meer Info

Lees meer
De Cacaofabriek

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 Helmond
Site
https://cacaofabriek.nl/
Categorie
De Cacaofabriek

Organisator

De Cacaofabriek
Telefoon
0492-529009
E-mail
info@cacaofabriek.nl
Site
https://cacaofabriek.nl/
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *