Online op de koffie bij de wethouder

Koffie met een tablet

Onder de naam ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’ is er een serie bijeenkomsten gepland. Speciaal voor de wat oudere inwoners. In gezelschap en mét een kop koffie.

Thema mei/juni: DigiD en de AfvalApp

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Tijdens deze gezellige bijeenkomst gaan we samen bekijken wat de DigiD nu is en hoe je hiermee zaken met de overheid via internet snel en makkelijk zou kunnen regelen op je mobiele telefoon of tablet.

AfvalApp

In deze bijeenkomst nemen we als voorbeeld de AfvalApp van de gemeente Helmond. In De AfvalApp vind je het antwoord op vragen als: wanneer wordt de GFT-bak opgehaald? Op welke dag kan het oud papier aan de straat? Waar zijn de inzamelpunten? Hoe maak ik een afspraak met de milieustraat? En wat betaal ik voor afvalstoffenheffing?

We kijken ook hoe je met je DigiD inlogt bij Gemeente Helmond om te zien hoe vaak je afvalcontainer al geleegd is.

Verschillende locaties

De uitleg wordt op begrijpelijke wijze gegeven door een medewerkster van Bibliotheek Helmond. Interesse? Je bent welkom op maandag 23 mei 15.00–17.00 uur in de Geseldonk, op donderdag 2 juni 10.00–12.00 uur in Gemeenschapshuis de Loop, op donderdag 9 juni 15.00–17.00 uur in de Ark en op dinsdag 14 juni 15.00–17.00 uur in Bibliotheek Helmond. Kies een datum die jou het beste schikt.

Aanmelden

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan online via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet of door te bellen naar de bibliotheek (0492 52 22 20) of de secretaris van Kring Helmond (06 22 61 61 34).

Samenwerking

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter Aa en de Bibliotheek Helmond-Peel. Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale onderwerpen waar iedereen dagelijks over hoort. Denk aan WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen, YouTube en nog zoveel meer. De bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die een smartphone of tablet hebben, maar ook voor mensen die hier niet over beschikken maar wel willen zien hoe het werkt.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

23 mei 2022

Tijd

15:00 - 17:00

Meer Info

Meer informatie
Wijkhuis de Geseldonk

Locatie

Wijkhuis de Geseldonk
Cederhoutstraat 44 Helmond
Site
https://degeseldonk.nl/
Bibliotheek Helmond-Peel

Locatie 2

Bibliotheek Helmond-Peel
Watermolenwal 11 Helmond
Buurthuis de Ark

Locatie 3

Buurthuis de Ark
Dorpsstraat 27A, 5708 GC Helmond
Gemeenschapshuis de Loop

Locatie 4

Gemeenschapshuis de Loop
Peeleik 7
Bibliotheek Helmond - Peel

Organisator

Bibliotheek Helmond - Peel
Telefoon
0492 522 220
E-mail
info@bibliotheekhelmondpeel.nl
Site
https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/
Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.