Lambertus Concerten: ensemble La Favorita met La Festa Teatrale

Lambertus Concerten: ensemble La Favorita met La Festa Teatrale

Ensemble La Favorita brengt zondagmiddag 22 mei La Festa Teatrale:  feestelijke Italiaanse barokmuziek rond het Weense Hof op authentieke instrumenten, zoals de chalumeau en de theorbe. Op het programma staan originele, minder bekende vocale en instrumentale composities van onder andere Reutter, Bononcini, Fux en Caldara. 

Met herders, nimfen en bosgeesten brengt Ensemble La Favorita deze middag met sopraanaria’s, cantates en sinfonia’s  haar publiek naar de magische wereld van de mythologie en de feesten aan de Europese hoven in de 17e en 18e eeuw. In muziek vertelde verhalen waren enorm populair, ook aan de Weense hoven. Vooral bedoeld om bruiloften, kroningen en naamdagen extra luister bij te zetten. Ze vormden zo bovendien een ideale manier om koningen en hooggeplaatste edelen te eren.

Het ensemble bestaat naast sopraan Sofia Pedro uit vijf instrumentalisten : Giulia Zannin (chalumeau, voorloper van de klarinet), Tiziano Teodori (traverso), Pietro Battistoni (viool), Anna Lachegyi (viola da gamba) en Earl Christy (Theorbe). Zang wordt afgewisseld door instrumentale stukken.
Ensemble La Favorita is gevestigd in Den Haag en gespecialiseerd in het vroeg 18e-eeuwse vocale repertoire gecomponeerd rond het hof van Wenen.  Net als vroeger aan het Habsburgse Hof van Wenen zijn het topspelers die bekend staan om hun virtuositeit op veel verschillende instrumenten, maar speciaal op het ‘mode-instrument’ de chalumeau.

Plaats: Raadszaal van Kasteel Helmond. Aanvang: 15.00 uur. Entree: €10-15.

Datum

22 mei 2022
Verlopen!

Tijd

15:00

Kosten

€ 15,00

Locatie

Kasteel Helmond
Kasteelplein 1 5701 PP Helmond
Lambertus Concerten

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
+31 (0) 492 590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Site
https://www.lambertusconcerten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.