Lezing Arne Hendriks – The Incredible Shrinking Man

Dit is verplaatste lezing van mei 2022! In Museum Helmond is van 10 april tot en met 11 september de expositie Antropoceen te zien. De Cacaofabriek sluit daar graag bij aan middels een randprogramma. Vanavond doen we dat in de vorm van de lezing ‘The Incredible Shrinking Man’ door Arne Hendriks.

Arne Hendriks is een Nederlandse kunstenaar en tentoonstellingsmaker die een aantal jaren geleden het project The Incredible Shrinking Man opzette. Via speculatief design onderzoekt Hendriks de gevolgen van het krimpen van de mens tot 50 centimeter. Mensen worden al vele jaren juist alleen maar groter. Daardoor hebben we meer energie, eten en ruimte nodig. Wat als we nu eens besluiten om dit proces om te draaien en onze kennis in te zetten om te mens te laten krimpen?

De meeste mensen zijn zich er van bewust dat er momenteel ruim 7 miljard mensen op aarde leven, en velen daarvan weten ook dat de mens gemiddeld steeds langer wordt. Wat echter niet iedereen beseft is dat deze toenemende lengte een aanzienlijke extra druk op onze voedselvoorziening oplevert. Ook voor huisvestiging, transport, en veel andere dingen is bij een toegenomen lichaamslengte een proportionele toename van grondstoffen noodzakelijk. Gelukkig heeft het kleiner worden van de mens omgekeerd even grote gevolgen. De mens van 50 centimeter heeft in theorie slechts 2% nodig van wat wij nu gebruiken.

The Incredible Shrinking Man concentreert zich op de gevolgen van het krimpen van mensen voor de (stedelijke) voedselvoorziening. De mens van 50 centimeter zal niet alleen een stuk minder calorieën consumeren (vermoedelijk tussen de 60 en de 200 Kcal. per dag) maar zijn kleine afmeting zal ook een ingrijpende verandering betekenen voor de relatie tot de ons bekende ingrediënten.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

04 okt 2022

Tijd

20:00 - 21:00

Kosten

€ 7,50

Meer Info

Tickets
De Cacaofabriek

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 Helmond
Site
https://cacaofabriek.nl/
Categorie
De Cacaofabriek

Organisator

De Cacaofabriek
Telefoon
0492-529009
E-mail
info@cacaofabriek.nl
Site
https://cacaofabriek.nl/
Tickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.