Opening de Schabbert

In de afgelopen twee jaar heeft de Schabbert (voormalige kerk aan de Nachtegaallaan en ook bekend als het Rode Kruisgebouw) zich ontwikkeld tot een steun- en ontmoetingspunt voor de bewoners van Helmond-Noord.

Vanaf 1 maart 2019 wordt het gebouw gehuurd door de wijkraad Helmond-Noord ondersteund door een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Helmond. Ook het Rode Kruis gebruikt nog een deel van het gebouw.

In de coronatijd zijn in de Schabbert tal van activiteiten opgezet.

  • Eetgroepen voor alleenstaanden
  • Bewegen met Jibb+
  • Kinderactiviteiten
  • Inloopmorgen met knutselgroep

Verder geeft de Schabbert onderdak aan een aantal zelfhulpgroepen, aan een covidgroep en aan cursussen van het Rode Kruis, aan activiteiten voor blinden-  en slechtzienden en kwetsbare ouderen.

Daarnaast is er een wekelijks spreekuur door de gemeente waar bewoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen.

Ook is er nog ruimte voor initiatieven van de bewoners.

Maar door de coronamaatregelen kwam het nooit tot een officiële opening  Iets wat het bestuur van de wijkraad Helmond-Noord en de werkgroep Schabbert nu willen inhalen. Daarmee hoopt het bestuur dat nog meer bewoners de weg naar de Schabbert kunnen vinden.

Aansluitend aan de opening is er een informatiemarkt, optredens van het zangkoor “de vrolijke noot” , demonstraties van Jibb+,  verkoop door bewoners van eigen  gemaakte creaties, infostands van Rode Kruis, Why me en Be Bizzy. Ook aan de kinderen is gedacht met verrassingen en een springkussen. De markt duurt tot 16.30 uur.

De opening is op zondag 26 juni om 11.30 uur door wijkwethouder Gaby van den Waardenburg.

 

Iedereen is van harte welkom.

Datum

26 jun 2022
Verlopen!

Tijd

11:30 - 16:30
De Schabbert

Locatie

De Schabbert
Nachtegaallaan 215 Helmond

Organisator

De Schabbert
Telefoon
06-15375646
E-mail
voorzitterwijkraadhelmondnoord@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.