Operatie Steenbreek

Zaterdag 25 maart is het weer tijd voor operatie Steenbreek. Van 10.00 tot 15.00 uur ontvangt u dan gratis plantjes in ruil voor uw tuintegels. Meer groen gaat de hitte in de stad tegen en fleurt de wijk op. Wij helpen de wijk groener te maken en stellen gratis plantjes, tuinaarde en advies van hoveniers beschikbaar.

Wat was het warm, vorig jaar zomer. Extreme hitte, periodes van droogte en heftige regenbuien komen steeds vaker voor. De temperatuur in de stad loopt hoog op en door de zware regen lopen straten of kelders onder. Gelukkig zorgt meer groen direct voor een koelere temperatuur. Dus: tegels eruit, plantjes erin!

Planten houden water vast en het regenwater zakt beter in de bodem. Riolen worden minder belast. De planten trekken meer dieren aan, zoals vogels en bijen en het zorgt voor minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Hoe werkt het?
Lever zaterdag 25 maart maximaal 5 m2 stoeptegels en geel zand uit uw tuin in bij een van de depots. U ontvangt daarvoor in de plaats vijf gratis tuinplantjes en tuinaarde. Hoveniers helpen u met gratis tuinadvies. U vindt de inleverdepots in:

Helmond-Noord: parkeerterrein winkelcentrum de Bus
Helmond West: Parkeerterrein Jumbo, 2e haagstraat 42

Aanmelden
Nodig iedereen in uw straat uit om mee te doen! Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter. Stuur vóór 17 maart een email naar steenbreek@helmond.nl en zet daarin:

Straatnaam en de huisnummers die meedoen.
Naam en telefoonnummer van de contactpersoon in uw straat.
Per adres: komen de planten vooral in de zon of vooral in de schaduw te staan?
Heeft u advies nodig? Vermeld dit dan bij uw aanmelding. Onze hoveniers helpen graag.

Geveltuintje
Heeft u geen voor- of achtertuin maar wel een gevel die u wilt vergroenen? Ook dan kunt u meedoen. Kijk hier voor de spelregels bij de aanleg van geveltuintjes.

Hopelijk zien we u op zaterdag 25 maart.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

25 mrt 2023

Tijd

10:00 - 15:00

Meer Info

Lees meer
Winkelcentrum de Bus

Locatie

Winkelcentrum de Bus
Site
http://www.winkelcentrumdebus.nl
Gemeente Helmond

Organisator

Gemeente Helmond
Telefoon
140492
E-mail
info@gemeentehelmond.nl
Site
http://www.helmond.nl
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.