Tango de Barrio

Zondagmiddag 3 december treedt Tango de Bario op in het Theo Driessen Instituut aan de Willem Prinzenstraat in Helmond. Het optreden vindt plaats in het kader van de concertreeks van regionale jazz, chansons en tangomuziek die het Theo Driessen Instituut organiseert.

 Tango de Barrio wordt gevormd door een vijftal muzikanten; Pieter Thijssen (bandoneon), Birte Tichelaar (viool), Seniz Duru Koevoet (piano), Conchita Barbé Vicuña  (zang) en Jacques van ’t Ende (contrabas).

Tango de Barrio  speelt instrumentale en gezongen tango’s in een afwisselend programma bestaande  uit zowel traditionele als modernere tango’s, milonga’s en walsen. Composities van Pugliese, di Sarli, en het bekende  ‘Caminito  in de staccatostijl van D’Arienzo, maar ook  het wonderschone en meeslepende ‘Milonga del Angel’ van Piazzolla komen tot leven in de speelse en fantasierijke arrangementen van bandoneonist Pieter Thijssen.

Als Tango de Barrio optreedt is de magie voelbaar tussen muziek en publiek: intiem uitdagend en hartverwarmend. Zangeres Conchita betrekt het publiek actief bij de intense teksten vol hartstocht, tederheid, jaloezie en vergankelijkheid. Met haar diepe, krachtige stem dringt ze door tot alle harten, waardoor universele gevoelens van hartstocht, tederheid, jaloezie en de vergankelijkheid van het leven samen in het moment doorleefd worden. Zo geeft zij in de 21ste eeuw haar eigen stem aan de tango zoals deze oorspronkelijk ontstaan is in de patio’s, cafés, zaaltjes en bordelen van Buenos Aires, waar je een bonte mix van Afrikanen, immigranten uit Italië en Spanje, gaucho’s en seizoenarbeiders kon aantreffen. Tijdens een optreden van Tango de Barrio waan je je in het Buenos Aires van weleer.

Het concert begint om 15.30 uur. Zaal is open vanaf 15.00 uur. Een ticket kost 7.50 euro.

Adres: Theo Driessen instituut, Willem Prinzenstraat 43, Helmond.

Datum

03 dec 2023
Verlopen!

Tijd

15:00

Kosten

€ 7,50
Theo Driessen Instituut

Locatie

Theo Driessen Instituut
Willem Prinzenstraat 43 Helmond
Site
https://www.theodriesseninstituut.nl
Theo Driessen Instituut

Organisator

Theo Driessen Instituut
Telefoon
0492 536 579
Site
https://theodriesseninstituut.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *