Zonnewendewandeling rond het Buntven

Op zondag 23 juni om 04:00 uur houdt het IVN een zonnewendewandeling rond het Buntven. Twee dagen na de langste dag, de dag van de zonnewende, wandelen bij het ochtendgloren. Deelname is gratis. Opgave vooraf niet nodig.

 

Wil je ‘n keer ervaren hoe de dag begint in de natuur? Wil je een keer met eigen ogen zien en oren horen hoe de natuur elke dag weer ontwaakt? Dat kan. Kom, wandel mee en geniet! Enkele dagen na de langste dag, de dag van de zonnewende, wandelen we bij het ochtendgloren. Als we ter plekke aankomen, is het nog nacht; het is er nog stil. Boven het spiegelende oppervlak van het ven zien we mogelijk nog vleermuizen jagen. Gauw genoeg beginnen de eerste vogels aarzelend te zingen. Het duister maakt plaatst voor wat licht in het Oosten. De lucht kleurt rood, het vogelconcert zwelt aan, de dag begint.

Samen met de IVN-gidsen kun je op deze vroege ochtend op stap en genieten van een bijzondere ochtendwandeling rond het Buntven en over de paden van het Zandbos. We hebben enkele batdetectors bij ons; als ze vliegen kunnen we daarmee de vleermuizen waarnemen.

De lengte van de wandeling is circa 3 km en duurt ongeveer 2 uur.

Volg de parallelweg voorbij parkeerplaats kwekerij ‘Het Plantenpark’ aan de Raktseweg 2, 5752 RV Deurne Deelname is gratis. Opgave vooraf niet noodzakelijk.

De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Nadere inlichtingen bij:

Coördinator natuurgidsen: Anne Regts, 06-20491428

natuurgidsen@ivnhelmond.nl Kijk ook eens op de IVN-website www.ivn.nl/afdeling/helmond

Datum

23 jun 2024
Verlopen!

Tijd

04:00

Meer Info

Lees meer
Categorie
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *