Havenpark Helmond vol “Goeikes”

Het Havenpark in Helmond is de hele maand december omgetoverd tot een plek vol “Goeikes”. Het merendeel van de foto’s, gemaakt voor het boek “Goeikes – Helmonders in beeld” is daar deze maand te zien. De expositie is bedoeld voor mensen uit Helmond en daarbuiten en laat zien wat de stad bijzonder maakt: haar inwoners.

Gemêleerd gezelschap

Wie door de expositie loopt ziet mensen uit alle lagen van de bevolking. Dit omdat alle wijken apart vertegenwoordigd zijn. Van het chique Dierdonk en Brandevoort tot volksbuurten als de binnenstad en Helmond Oost. Een feest van herkenning voor de inwoners van de stad en een goede indruk voor de bezoekers van daarbuiten.

Feestdagen

De organisatie koos bewust voor een expositie tijdens de feestdagen in het centrum van de stad. Op deze manier hoopt zij een breed publiek te trekken. Naast evenementen als de schaatsbaan en het feest van Sinterklaas is de tentoonstelling goed te combineren met Sint- en Kerstaankopen. De expositie is in de openbare ruimte, gratis toegankelijk en zichtbaar vanaf meerdere wegen. Diverse kroegen en restaurants bieden uitzicht op het park.

Over ‘Goeikes – Helmonders in beeld’

Het project ‘Goeikes – Helmonders in beeld’ startte ruim 1,5 jaar geleden. Binnen het project zijn de 13 wijken van de stad vastgelegd. De focus lag hierbij op de Helmonders zelf, de zogenaamde Goeikes. Naast negen professionele fotografen is het project aangevuld met enthousiaste amateurs, waaronder leerlingen van een basis- en middelbare school uit Helmond. Stichting Goeikes presenteerde in het eerste weekend van november het resultaat van deze inspanningen in de vorm van een luxe fotoboek. Dat boek is onder andere te koop bij boekhandel de Ganzenveer, VVV Helmond en de Museumwinkel. De expositie loopt van 30 november 2018 tot en met 6 november 2019.

Bron foto: Tahné van Goeikes

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *