HELMOND SPORT viert vijftigste verjaardag

HELMOND SPORT / 27 JULI 2017

HELMOND SPORT VIERT VIJFTIGSTE VERJAARDAG

Op 27 juli 1967 werd Helmond Sport opgericht. Vandaag vieren we de vijftigste verjaardag van Onze Club. Vijftig jaar waarin we samen met onze supporters hoogte- en dieptepunten hebben beleefd. Op naar de volgende vijftig jaar!

Hoogtepunten
Het absolute hoogtepunt in onze historie is natuurlijk het kampioenschap in 1982 en daarmee promotie naar de Eredivisie. De twee jaar die daarop volgen in die Eredivisie mogen ook tot de hoogtepunten uit vijftig jaar Helmond Sport gerekend worden.

Na de degradatie plaatst Helmond Sport zich in 1985 als eerstedivisionist voor de bekerfinale, een unieke prestatie. Helaas verliest Onze Club die finale in de absolute slotfase van FC Utrecht. De jaren die volgen mogen als mager bestempeld worden.

Regelmatig dichtbij promotie
Na de magere jaren richt Helmond Sport zich op en is het via de nacompetitie regelmatig dichtbij promotie naar de Eredivisie. Helaas loopt Onze Club die promotie steeds op een haar na mis. Al mogen de wedstrijden in die nacompetitie zeker als hoogtepunten in de historie worden bestempeld.

Kater in Kerkrade
Ook in de recente historie was Helmond Sport niet heel ver verwijderd van de Eredivisie. Wederom na een aantal magere jaren plaatste de ploeg van Roy Hendriksen zich afgelopen seizoen voor de Jupiler Play-Offs. Tegen Roda JC was Onze Club verreweg de betere ploeg over twee wedstrijden, maar kreeg het in de slotseconde de deksel op de neus.

Jubileumjaar
In het komende jubileumseizoen hoopt Onze Club uiteraard op nieuwe hoogtepunten. Die willen we samen met onze supporters beleven. Jij bent er toch ook bij? Ga naar www.helmondsport.nl/iksteunHS en zorg dat jij niets mist van Helmond Sport in dit bijzondere seizoen. Meer informatie op het jubileumweekend, dat op 10, 11 en 12 november wordt georganiseerd, volgt zo spoedig mogelijk. Noteer deze data alvast in je agenda!

Bezoek Helmond Sport – Jong PSV met 50% korting
Om onze verjaardag te vieren trakteren we vandaag al onze fans op 50% korting voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Jong PSV (vrijdag 25 augustus). Het is mogelijk om maximaal twee tickets met korting te bestellen. De actie loopt nog zolang we jarig zijn, dus tot 00.00 uur vanavond. Ga hiervoor snel naar www.helmondsport.nl/tickets.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anneke van den Braak - Redactie

DitisHelmond medewerker: social-media strategist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.