‘Hendigheidjes’ van de afvalcoaches

Ze beginnen al bekende gezichten te worden in Helmond: afvalcoaches Monique en Yvette. Met raad en daad staan ze inwoners van Helmond bij met het goed scheiden van afval. Deze zomer delen ze een aantal ‘hendigheidjes’; tips om afval goed te scheiden én geld te besparen. 

Hendigheidje 1: zet alleen een volle restafvalcontainer aan straat

Vanaf de 7e keer dat de restafvalcontainer geleegd wordt moet bij elke keer dat de container aan straat gezet wordt extra betaalt worden. € 5 per keer bij de kleine restafvalcontainer (140 liter) heeft en € 8,60 per keer bij een grote restafvalcontainer (240 liter).

Let op bij kwijtschelding

Bij kwijtschelding is het niet mogelijk om elke twee weken de restafvalcontainer  gratis aan straat te zetten. Er kan namelijk maximaal € 237,46 worden kwijtgescholden. Daarmee is een kleine restafvalcontainer (140 liter) 14 keer per jaar gratis aan straat te zetten en een grote restafvalcontainer (240 liter) 8 keer. Bij meerdere ledigingen moet er voor elke volgende lediging bij betaald worden. Ook bij kwijtschelding.

Apart inleveren

Voor meer tips over het scheiden van afval en waar dat kan? Voer dan postcode en huisnummer in op www.deafvalapp.nl. Of download DeAfvalApp op smartphone of tablet.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.