Kerstsfeer in Bibliotheek Helmond-Peel

De Bibliotheek Helmond-Peel is van 8 december tot en met 6 januari is in kerstsfeer. Er zijn boeken of films te leen om heerlijk te relaxen tijdens de lange decemberavonden. Of laat ons een fijn boekenpakket samenstellen via de AfhaalBieb. Kinderen kunnen genieten van mooie voorleesverhalen, of kunnen een unieke foto of robotje of kerstfilmpje maken in het TechLab. De professor van Mad Science geeft een coole workshop over droogijs en alle kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd van het Huis van de Kerstman.

De kerstman komt in de bibliotheek in Helmond op maandag 20 december om 15.30 uur een verhaal voorlezen. Hij leest voor uit het boek ‘O dennenboom’ van Jacques Vriens.  Aanmelden vooraf is gewenst.

Programma:

  • Op de woensdagmiddagen wordt er om 14:30 uur voorgelezen door de medewerkers van de bibliotheek in Helmond. Dat worden natuurlijk  mooie kerst- en winterverhalen om helemaal in de stemming te komen.
  • Al eens op de foto geweest met een rendier, sneeuwpop of levend cadeautje? In deze periode komen met regelmaat figuranten van het Huis van de Kerstman op bezoek in bibliotheek Helmond. Samen met deze figuren kunnen kinderen op de foto voor een green screen om een superleuke kerstkaart mee te maken.
  • Op dinsdag 14 december is het in bibliotheek Helmond van 09:00 tot 10:30 uur tijd voor ‘Poolse Peuterpret’. Er wordt voorgelezen uit een Pools Kerst-prentenboek, er wordt muziek gemaakten geknutseld. Poolse Peuterpret wordt georganiseerd door Bibliotheek Helmond-Peel i.s.m. LEV-groep en GGD Brabant-Zuidoost.
  • Op zondag 19 december maken kinderen in bibliotheek Helmond van 13.30 -15.30 uur een robotje dat cadeautjes van de ene kant naar de andere kant van de tafel kan brengen. Superhandig om de Kerstman te ondersteunen tijdens deze drukke tijd. Iedereen vanaf 8 jaar kan na aanmelden meedoen.
  • Op woensdag 22 december is er van 14:00 -16:00 uur het Techlab Digiwijs in bibliotheek Helmond. Ook tijdens Kerstmis uitgebreid dineren? Hoe leuk is het dan om alle genodigden een prachtig menukaartje te geven, wat je gemaakt hebt in Word! Voor kinderen vanaf 8 jaar.
  • TechLab on Tour workshop. Tijdens deze workshop kunnen kinderen vanaf 8 jaar een stopmotionfilmpje in kerstsfeer maken. De bieb zorgt voor materialen om een korte film te maken, zoals elfjes, sneeuwpoppen, rendieren en de kerstman. De workshop wordt gegeven in Helmond op 29 december van 14:00-16:00 uur. Vooraf aanmelden om mee te kunnen doen.
  • De coolste workshop wordt gegeven door de professor van Mad Science. Aanmelden kan voor Helmond (4 jan. 14:00-15:00 uur). Passend bij de wintertijd leren kinderen van alles over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren. Vanaf 7 jaar.

Tickets voor de workshops kosten €2,50, de overige activiteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten heeft de voorkeur, zodat ze weten hoeveel deelnemers er zijn i.v.m. coronamaatregelen.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *