Kidskookcaféwedstrijd Helmond 2019

Dutch Food Week 2019 in Helmond

Dit jaar wordt voor de vierde keer aansluiting gezocht met de Dutch Food Week. Deze vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober én staat geheel in het teken van gezonde voeding, gezondheid en voedselverspilling. In aansluiting op deze week wordt voor de vierde keer in Helmond de kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen. De finale van deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 10 oktober. De wedstrijd wordt georganiseerd door Food Tech Brainport, Jibb+ en gemeente Helmond.

Voor de wedstrijd worden leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen uitgedaagd om mee te doen met deze leuke en culinaire kookwedstrijd. Uit de aanmeldingen van de afgelopen jaren is gebleken dat Helmond barst van de onontdekte kooktalenten. Kinderen vinden het leuk én spannend om mee te mogen helpen in de keuken. Ook vergroot het zelf leren maken van gerechten het zelfvertrouwen van kinderen en wekt het de nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Ook willen zij graag proeven wanneer zij zien wat er gebeurd met ingrediënten wanneer deze bijvoorbeeld worden gekookt, gebakken en/of gebraden. Door kennis op te doen over voedsel leidt dit uiteindelijk ook tot meer willen én durven eten.

Het thema van dit jaar is pasta.

En die maak je uiteraard niet uit een zakje maar die gaan de deelnemers zelf maken! Daarnaast dagen we de leerlingen uit om ingrediënten zo volledig mogelijk te gebruiken. Want weggooien is zonde en vaak kun je van het snijafval nog heerlijke dingen maken. Om de leerlingen te inspireren verzorgt tv- en chefkok Mounir Toub op donderdag 3 oktober een workshop waarin hij hen meer leert over pasta maken en welke mogelijkheden er allemaal zijn! Hierna gaan de finalisten aan de slag met hun gerecht om deze te oefenen en bij te schaven voor de grote finale op donderdag 10 oktober.

Wat kun ze winnen?

1e prijs

Het gerecht van de winnaars komt voor 1 dag op het menu te staan in het Elkerliek Ziekenhuis. Ze mogen samen met de souschef van het ziekenhuis het gerecht maken voor de verschillende afdelingen.

2e prijs

De winnaars van de tweede prijs  gaan koken met Chef Djailany van de Laarschot in zijn restaurant Nastrium.

3e prijs

De winnaars van de derde prijs winnen een heel leuk kookboek!

Meer informatie

Wil je graag meer weten over de kidskookcaféwedstrijd? Kijk dan op www.foodtechbrainport.com

of neem contact op met: Karin Spijkers van Jibb+. Zij is te bereiken via k.spijkers@ggdbzo.nl of via 088-0031474.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *