Het vierde Kasteeltuin concert was een feit, het zou een swingende avond worden. Hoofdrolspelers was de band met de ingewikkelde naam Friction & the Roots Drivers. Friction was een artiest die afkomstig was uit Afrika en daar zijn sporen in de muziek al had verdiend. Zijn muziek is ontstaan in de getto’s van Ghana en hij was als eerste toegelaten op de Fonteys Rock Academie. Hij werd bekend door zijn muziek omdat die vaak werd gezien op de televisiezender MTV Afrika en gehoord werd op de grote radiozender van radio Jamaica. Zijn muziek bestaat uit (hoe kan het ook anders) reggae en hiphop dus de Afro liefhebbers konden deze avond genieten.

Het publiek werd al getrakteerd op een langdurige regenval, maar dat mocht de pret niet drukken. De paraplu’s kwamen tevoorschijn en opgestoken, maar de mensen bleven gewoon lekker mee deinen op de ritme van de exotische en ritmische muziek. Ondanks het weer was de dansvloer overvol en een en al beweging. Nummers van de bekende Bob Marley werden mee gezongen zoals No woman, no cry en Stand up for your rights waren nummers die ook letterlijk iedereen meezong. De show die Friction opvoerde op het podium was meeslepend en herhaaldelijk haalde hij iemand uit het publiek om mee te dansen met hem op het podium. Friction was getooid met een bijzonder merkwaardige hoed waar zelfs op het eind van de avond mensen op wilden bieden om deze te kopen. Hij was echter onverbiddelijk en als troost deelde hij maar stickers uit die ook door veel mensen gretig werden aangenomen. De avond was eigenlijk veel te gauw voorbij en na de toegift was het nog lang druk op het veld. Maar de meeste mensen waren het met elkaar eens: het was een gezellige avond met goede muziek, en daar ging het iedereen om.

Het vijfde concert zal ook wel eens een klapper kunnen worden: dan treedt de band Siembra op. Ook een swingend geheel van Latin en andere muziek uit de Caribbean. Dit zijn nummers van diverse stijlen uit Latijns-Amerika en (natuurlijk) de Caraïbische streken, zoals Salsa, Merengue, Soca en Bachata. Het is een achtkoppige band die er wel eens een muzikale avond van zouden kunnen maken, dat is zeker.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.