De Kasteeltuinconcerten reeks is helaas alweer afgelopen. De afgelopen weken hebben we weer van diverse bands mogen genieten. De meningen zijn verdeeld bij het publiek; het ene concert was beter als de andere. Maar dat is ieder voor zich. Het is wel een feit: Het was weer een geweldige evenement. We genoten van Lijn 7, gevolgd door de Groove Foundation. De Johnny Cash liefhebbers genoten bij Def Americans en er werd geleefd bij de muziek van Mariachi Los Tarascos. En de laatste avond met opvallend veel oudere mensen in het publiek zwijmelden bij hun idool van vroeger: Freddy Mercury. Maar ook de jongere generatie zongen, dansten en schreeuwden mee met de nummers zoals The show must go on, I want To break free en What’s going on. Deze formatie met de naam Queen Forever lieten iedereen genieten van de hits van de legendarische Brits rockformatie. Het ene regenbuitje dat naar beneden kwam mocht de pret niet drukken. Aan een stuk door denderde de Kasteeltuin met de geweldige muziek. De malle fratsen van de zanger die net als Freddy Mercury met allerlei kledingstukken zoals de overbekende koningsmantel liet het publiek genieten. En ook het achterkoortje die voor de mensen bijna niet zichtbaar waren zorgden voor de juiste stemming bij sommige nummers. Voor sommige bezoekers was het jeugd sentiment, voor andere weer een belevenis van vroegere jaren. Maar het was en bleef een gezellige avond. En toen om kwart over elf het concert afgelopen was bleven de meesten nog even hangen voor de vuurwerkshow als afsluiting van een succesvol KTC reeks. Het was druk, heel erg druk. De schatting was dat er ongeveer tegen de tienduizend mensen aanwezig waren. Maar dat is zoals gewoonlijk altijd bij het laatste concert. De (nieuwe) organisatie kan tevreden zijn. Ook voor de vrijwilligers eigenlijk een grote dikke pluim. Zij stonden toch maar zeven weken lang beschikbaar voor een mooi concert. En het is een feit: zonder (goede) vrijwilligers is een groots evenement niet compleet. Op alle ingangen werd er geteld voor het aantal bezoekers, regen of niet, zij waren er maar. Ook backstage waren de vrijwilligers goed bezig. Menig artiest herinnert zeker de gastvrouw, Loes Grijseels. Zij zorgde er voor dat niemand iets te kort kwam. Eten, drinken zoals koffie, thee of een gewoon flesje water alles werd verzorgd. En wat te bedenken van Fred Bijsterveld? Die zorgde er voor dat alle vrijwilligers de materialen hadden die zij nodig hadden. En het was hard werken; want niemand beseft dat, als het concert afgelopen was en iedereen naar huis ging en zij moesten blijven om alles weer netjes in te pakken en schoon te maken. Dit moest even gezegd worden. We kijken nu al uit naar de volgende Kasteeltuin concerten reek volgend jaar in 2018…

Team Ditisonzewijk.nl – Helmond heeft deze avond ook een #LiveStream gemaakt die te zien is via www.helmond.live 

Een Videoverslag van deze avond zal binnenkort volgen op www.ditisonzewijk.nl 

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Livestream momenten: Herbert

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *