Link special Kind & Jeugd verschenen

De Link wordt vanaf 20 januari via de huis-aan-huisbladen verspreid in de regio.

 In deze nieuwste editie van Link magazine staan we stil bij de gevolgen van de coronacrisis op jongeren. Meer dan de helft van de jongeren geeft aan deze periode zwaar te vinden, uit recent onderzoek blijkt de stap naar professionele hulp vragen lastig te zijn voor deze doelgroep. Drie veerkrachtige jongeren vertellen openhartig over hun mentale kwetsbaarheden, hun weg naar herstel en visie op de toekomst. Merlijn Kamerling, zoon van acteur Antonie Kamerling die tien jaar geleden uit het leven stapte, neemt plaats op onze sofa. Hij vertelt hoe de afgelopen jaren voor hem zijn geweest en hoe de keuze van zijn vader invloed heeft op zijn leven. Maar hij kijkt ook vooruit, naar een toekomst vol nieuwe kansen en mogelijkheden.

Naast deze verhalen geeft psychomotorisch therapeut Joost jongeren tips om hun mentale gezondheid te versterken. Ook geven de behandelaren van het Depressie Expertisecentrum Jeugd een inkijkje in het werk dat zij doen. Dagelijks helpen zij jongeren op hun weg naar herstel die last hebben van ernstige somberheidsklachten, depressies en/of suïcidale gedachtes. In december kregen zij daar het keurmerk TOPGGz voor toegekend. Een keurmerk dat wordt toegekend aan topklinische ggz-afdelingen die zich toeleggen op diagnose en behandeling van ernstige, complexe psychiatrische aandoeningen. Wij zijn ontzettend trots op onze collega’s!

Link –  van magazine naar online platform

De Link maakt onderdeel uit van een thematische campagne van GGZ Oost Brabant met ervaringsverhalen als belangrijkste bron. Hiermee dragen we bij aan realistische beeldvorming rond kwetsbare mensen. De komende maanden heeft de Link een verandering doorgemaakt. We hebben het platform ‘Vallen en weer opstaan’ gelanceerd (www.vallenenweeropstaan.nl) Ook hier staan de ervaringsverhalen van cliënten centraal, brengen we pakkende achtergrondartikelen en laten we bekende Nederlanders aan het woord over hun kwetsbaarheden. We hopen je daar te mogen ontvangen.

De Link is digitaal te lezen via www.vallenenweeropstaan.nl . Wil je een papieren exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar cliëntenservicepunt@ggzoostbrabant.nl .

GGZ Oost Brabant

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *