Het horen van Gezondheid: Wat U Moet Weten Over De Symptomen, Typen, Testen en Behandelingen van gehoorverlies

De mogelijkheid om te functioneren als een compleet mens is echt een zegen. Om te kunnen lopen, praten, zien, horen, eten en denk dat zijn enkele van de dingen die we voor lief nemen op een dagelijkse basis. Echter, we echt beseffen de waarde van deze vaardigheden wanneer we come verliezen ze zelfs op afstand. Het gehoor is een belangrijk menselijk vermogen dat is essentieel voor een om te leiden van een goed werkende leven en het onderhouden van de relaties met hun dierbaren. Om ervoor te zorgen en beschermen ons gehoor gezondheid, we moeten vertrouwd zijn met de symptomen, types, onderzoeken en behandelingen in verband gebracht met gehoorverlies.

De symptomen van gehoorverlies

Afhankelijk van de oorzaken gekoppeld zijn, en in de mate van het gehoorverlies, de symptomen kunnen verschillen voor elk individu. Echter, de meeste van de symptomen van gehoorverlies zijn gemeenschappelijk voor de meeste patiënten. Een veel voorkomend symptoom van een dalende horen gezondheid is moeilijk te begrijpen regelmatig restauraties, en niet in staat om te begrijpen wat er gezegd wordt in een groep. Personen die lijden aan een gehoorverlies hebben de neiging om het volume van de TV en de radio meer dan vaak, en hebben de neiging om te horen luider stem in wat lijkt normaal. Ze hebben ook moeite om te communiceren in een drukke instellingen, zoals restaurants en groepen. Ze hebben ook de neiging om vaak te horen van zoemende geluiden in hun oren die gaan voor uren op een moment.

Soorten gehoorverlies

Er zijn in wezen drie belangrijkste types van gehoorverlies die het volgende omvatten:

1.      Geleidingsverlies

Geleidingsverlies is meestal tijdelijk gehoorverlies dat kan medisch worden behandeld. Als het niet goed wordt behandeld, kan het veranderen in een permanent gehoorverlies. Het kan worden beschouwd als een mechanisch probleem in het middenoor, uitwendige oor, of als iets dat blokkeert de doorgang van de gehoorgang. Dit voorkomt dat de audio van het invoeren van het menselijk oor en het bereiken van the trommelvlies. Deze kunnen eenvoudig worden behandeld door het gebruik van hearing aids die te vinden is via deze link https://www.earpros.com/nl/gehoorapparaten.

2.      Perceptief gehoorverlies

Een perceptief verlies is permanent, en is misschien wel de meest voorkomende vorm van gehoorverlies en wordt veroorzaakt door schade aan de gehoorzenuw van het menselijk oor. De gehoorzenuw is wat draagt informatie aan de hersenen over de toonhoogte, het volume en de betekenis van wat er gezegd wordt, en de schade veroorzaakt aan het leidt tot een volledig verlies van het gehoor.

3.      Gemengd gehoorverlies

Dit is in wezen een combinatie van zowel conductief en perceptief gehoorverlies, en de patiënt kan meestal ontwikkelen sensorineural voorwaarden, gevolgd door een geleidende één.

Tests om de diagnose van gehoorverlies

Het gebied van het menselijk oor zijn tijd-gevoelige en als dat niet onmiddellijk behandeld, kan leiden tot permanent gehoorverlies in het individuele leven. Hieronder zijn twee van de meest populaire tests die worden gebruikt om een diagnose van gehoorverlies en die voorwaarden:

1.      Fysieke examens

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste vorm van diagnosis waarin een huisarts of kno-arts kijkt in je oor om te zoeken naar eventuele tekenen of oorzaken van gehoorverlies. Deze oorzaken kunnen zijn oorsmeer ophoping, allergieën, wonden veroorzaakt door vreemde voorwerpen of een ontsteking.

2.      Testen met audiometers

Een audiometrie test uitgevoerd met een audiometer helpt te bepalen hoe goed uw oor functioneert. Het is ontworpen om te testen uw oor antwoord op de intensiteit van de verschillende geluiden, hun toon en volume. Het beschikt ook over een balance-test en de test wordt hoofdzakelijk beheerd door een audioloog.

Behandelingen voor gehoorverlies:

Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende behandelingen voor gehoorverlies:

1.      Het verwijderen van blokkades

Dit is misschien wel de meest eenvoudige behandeling voor de symptomen van gehoorverlies. Een professionele gewoon verwijdert stoffen zoals oorsmeer dat kan het blokkeren van de gehoorgang. Oorsmeer kan worden verwijderd met behulp van een eenvoudige hand-held instrument met een lus op het einde of door middel van moderne tools die zijn voorzien van een camera voor navigatie doeleinden.

2.      Het dragen van hoortoestellen

Als het gehoorverlies veroorzaakt wordt door beschadiging ten laste van het binnenste deel van het menselijk oor, het kan worden behandeld door het dragen van hoortoestellen. Om te kiezen van de juiste paar voor jezelf, raadpleeg dan een audiologist dat kan u helpen bij het vinden van een fit en een paar dat past bij uw behoeften en betreffende voorwaarden. Een nederlands bedrijf door de naam van EarPros beschikt over een breed scala van hoortoestellen en biedt gidsen voor het kiezen van de beste hoortoestellen voor u.

3.      Met hulp van chirurgische procedures

Gehoorverlies wordt veroorzaakt door herhaalde infecties of te wijten aan afwijkingen van het trommelvlies kan worden behandeld met een operatie. Gehoorverlies veroorzaakt door ossicles het gehoor of de botten kunnen ook worden behandeld op dezelfde wijze. Als het gehoorverlies wordt veroorzaakt due vloeistof afgescheiden van infecties, een professional kan gewoon afvoer van de vloeistof uit je oor met behulp van een vacuüm.

4.      Het krijgen van een cochleair implantaten

Als de patiënt lijdt aan een ernstige gehoorverlies die niet kunnen worden behandeld met een van de bovenstaande, de uiteindelijke oplossing is cochleaire implantaten. Terwijl een hoortoestel gewoon versterkt het geluid bij uw oor waardoor het makkelijker voor hem om te worden verwerkt in je hersenen, een cochleair implantaat niet slecht functionerende onderdelen van de patiënt oor en raakt de gehoorzenuw rechtstreeks.

Conclusion

Het gehoor is een belangrijke lichamelijke functie, en je moet alles doen wat in uw vermogen te beschermen en te verbeteren uw gehoor gezondheid. De hierboven genoemde symptomen, types, onderzoeken en behandelingen van het horen van de gezondheid noodzakelijk zijn voor iedereen te betalen aandacht aan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"