De onderhoudsstatus van de ‘ophaalbrug’, zoals deze wordt genoemd in Helmond, kwam al eens eerder ter sprake bij onze redactie. De verflaag op de 8 witte zuilen en alle ‘accessoires’ er omheen verkeerde al langere tijd in slechte staat. Of iemand dit bij de gemeente heeft ingefluisterd of dat het gewoon ‘hoog tijd’ was voor een schilderbeurt dat blijft in het ongewis. Feit is dat de firma CAS, een dochteronderneming van schildersbedrijf Manders Totaal, sinds enkele weken in opdracht van de gemeente Helmond druk bezig is om van een onooglijke brug weer een mooie binnenkomer voor Helmond-Centrum te maken.
ophaalbrugen-cofoto.nl

Voor de werkzaamheden zijn hoogwerkers nodig om ook de bovenkant van de brug te kunnen behandelen. Vooral de oudste ophaalbrug direct naast de spoorbrug dateert uit de 60-er jaren, deze had het meest intensieve onderhoud nodig. ‘We proberen de brug zo goed mogelijk te prepareren: er komt een speciale coating om ook het verval van binnenuit, zoals betonrot, te voorkomen. Tevens heeft de coating een schimmelwerende en mosdodende werking. We hebben alle oude verflagen moeten verwijderen om tot een goed resultaat te komen. Als alles volgens de planning loopt, maar het is wel een enorm karwei, dan zijn we voor de bouwvakantie klaar met het project en zien de ophaalbruggen er weer als nieuw uit,’ aldus Frido Kanters, manager bij CAS. Bij het restauratiewerk worden niet alleen de bruggen onder handen genomen maar ook de accessoires er omheen: hefpilaren, brugleuningen, katrollen en slagbomen, alles wordt voorzien van een nieuwe verflaag. Als de eerste toeristen tijdens de bouwvakvakantie Helmond bezoeken zullen de spierwitte bakens weer een markant punt in onze stad vormen.
Foto’s Mario Coolen (Cofoto.nl).

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.