Praktijkschool en LEV Groep presenteren het voedselkastje

We hebben allemaal wel eens gehoord of gezien dat er in sommige wijken van Helmond kleine kastjes langs de weg staan. Deze zijn gevuld met boeken en worden dan ook wel ‘bibliotheek kastjes’ genoemd. Uit deze kastjes kunnen kinderen en volwassenen boeken halen om te lezen en er weer andere boeken inzetten. Het is een rage en zeer succesvol.

Het is niet verwonderlijk dat er nu over nagedacht is om zulke kastjes ook te maken voor ándere doeleinden. Zoals nu gebeurd is in Helmond-Oost. Daar zijn mensen, jong en oud, bezig geweest om te werken aan zogenaamde ‘voedselkastjes’. Vooral voor de mensen die het niet breed hebben. Uit deze voedselkastjes kan een product gehaald worden en er een nieuwe voor in de plaats zetten. Er moet dan wel gelet worden op de houdbaarheidsdatum en de versheid van de producten.

Een project hiervoor is nu gestart in Helmond-Oost door een samenwerking van de LEV Groep, de Praktijkschool en de Silvester-Bernadette school. Ook wijkbewoners zijn hierbij betrokken geraakt. De leerlingen van de  Praktijkschool hebben de kastjes gemaakt en de LEV Groep (onder andere Thijs en Loni, buurtcoaches van Oost)  verzorgden overige zaken zoals het bespreken van een locatie voor de  kastjes.. De leerlingen waren best wel trots dat dit project in leven werd gebracht en waren aanwezig bij de overdracht.

De aanwezige Leerlingen wisten mij bij de overdracht te vertellen dat er al één locatie bekend is voor een kastje. Deze locatie is op het Groet en Ontmoetplein in de Evertsenstraat. De andere locatie wordt nog besproken met de wijkbewoners. Maar dat het een nuttig project is blijkt wel uit het gegeven dat gesproken wordt om in de toekomst misschien meerdere kastjes te maken die dan wellicht in andere wijken worden geplaatst.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *