Seniorenwandeling Pak de Biezen

Wandelroute “Pak de Biezen” op woensdag 17 april

De Biezen en het Broek ligt midden in een beekdallandschap in de Gemeente Laarbeek met mooie lanen, zandpaden, oude kruidenrijke graslanden en gemengde bossen. Broekgronden zijn natte drassige gronden waar de zandpaden op dijkjes zijn aangelegd. De ontginning is tot stand gekomen tussen 1850 en 1900. Bij nat weer kan het modderig zijn, dus waterdichte schoenen of laarzen zijn aan te bevelen.

Door de Biezen loopt de Ymelbeek, een laaglandbeek die de grens vormt tussen de Gemeenten Bakel, Aarle en Rixtel. Op deze grens is ook een oude landweer aanwezig, welke dateert uit de Middeleeuwen. Deze vormde een veekering tegen indringers. Nationaal gezien is dit gebied bijzonder waardevol. Nederland kent slechts enkele overstromingsgebieden als de Biezen, welke met hoog water overstromen.

Dus pak je biezen en wandel mee!

We verzamelen om 10.00 u. bij de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8, 5735 SJ Aarle Rixtel.

De wandeling is 4,5 km lang, duurt tot ongeveer 12.00 u. en is gratis. Iedereen kan deelnemen, ook als je jonger bent dan 55.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *