De Sint Joseph mavo in de Hurksestraat ( In de volksmond “Sint Joep”) word momenteel afgebroken. De helft van het gebouw is al gesloopt.

Sinds de jaren ’20 hebben vele Helmonders op deze school gezeten. Meisjes Ulo St. Joseph, later Mulo en nog later Mavo en VMBO-T. Betrokken onderwijs en zelfs een aantal jaren IVO-MAVO met meer persoonlijke aandacht voor de leerlingen. De school is ontstaan als een school waar de zusters het voor het zeggen hadden. Zuster Ursule was de laatste non die aan deze school werkzaam was.

Alom geliefd was ze een vernieuwende denker en maakte van de school een plek waar ruimte was voor iedereen. Persoonlijke aandacht was een speerpunt.

Dit werd ook zo gevoeld bij het personeel van de school, zo vertelde ons Simon van Wetten, leraar geschiedenis. Toon Kessels, leraar Nederlands,benadrukte ook de vrijdagmiddagen, die gewijd waren aan buitenschoolse activiteiten zoals onder anderen gitaarles, computerlesles en toneel.

Met het slopen van het gebouw aan de Hurksestraat verdwijnt er een stukje van Helmond in de geschiedenis.Een geschiedenis waar veel mensen bijzondere herinneringen aan hebben.

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!
Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *