• ||||||||||||||||||

Als je  praat over de Speelhuisboulevard, fronsen sommige mensen hun wenkbrauwen. Nog nooit van gehoord. Maar praat je over de winkelstraat op de Markt zie je de herkenning. Praat je over de taartenwinkel, de lingerie modezaak en de fairtrade winkel gaan weer de wenkbrauwen omhoog en wordt er wel eens gevraagd: waar zitten die dan? Dit weekend was de Speelhuisboulevard “The place To be” .  Deze drie winkels hadden allemaal iets gemeen; een opening, een grote prijs gewonnen en een winkel voor het goede doel. Laten we het even verklaren. De eerste winkel op de hoek heet Diferentes. Eigenares is Jeanette Hendriks. Haar winkel bevat allerlei artikelen van Fairtrade, duurzaam, handmate en recycle. Artikelen uit onder andere Nepal, India, Bangladesh en Niquaqura om er maar een paar te noemen. Cadeauartikelen, woondecoratie, tassen, biologische thee en wintermutsen. In januari 2018 gaat deze winkel werken met verruimde openingstijden en wordt deze winkel uitgebreid met een aantal kleine ondernemers die hun artikelen tonen en eventueel verkopen. Diferentes zit op de Markt nummer 45a.

Queen Cakes van Tonnie Gerrits is een mooie opvallende zaak met mooie heldere kleuren. Tonnie is een expert op het gebied van taarten, cupcakes en andere lekkere zoetigheden. zij wist van haar hobby haar beroep te maken. Zij begon haar zaak in januari 2016. Een van haar specialiteiten is het fabriceren van de mooiste taarten. Zij kwam in het nieuws toen zij een keer mee deed september 2016 met een wedstrijd taarten maken die werd georganiseerd door Taart en Trends, een grote en bekende taartenbeurs. Zij deed mee met het thema onmogelijke constructies en won de wedstrijd met het fabriceren van een grote Eenhoorn. Dit jaar deed zij weer mee en nu was het thema Carnaval. En ook hier werd zij de grote winnares. Zij fabriceerde een grote buste van een Braziliaanse danseres compleet met veren op een hoofdtooi. Alles is te eten, zelfs de veren en de hoofdtooi. Ook Queen Cakes is een eenmanszaak en men kan er terecht met allerlei bestellingen. Cup cakes, taarten en sinds kort ook voor Sweet Tables. Voor (kinder) verjaardagen met thema’s en in de kleuren die men wenst. Sweet Tables bevat taarten, koekjes en snoepgoed met allerlei kleuren en thema’s. Het is een lust om daar eens binnen te wandelen en kijken of vragen naar de mogelijkheden. Zij is gevestigd op de Markt nummer 47.

De derde winkel is verhuisd van de ene kant naar de andere kant van de Speelhuisboulevard. Het is de lingeriemode winkel van Angelo en Gonnie Sauve. Het is een bodywear speciaal zaak die in de Markt is gevestigd vanaf april 2015. Zij begonnen met twee toonaangevende merken en nu inmiddels zijn het er ruim vijftien. Merken zoals Christian Ronaldo, Armani, Calvin Klein en Bjorn Borg. Zij verkopen tegenwoordig ook diverse modellen jeans. De doelstelling is een goede service en kwaliteit. Dat is voor deze ondernemers het belangrijkste dat telt. Als je binnen wandelt weet je niet wat je ziet; het ziet er overzichtelijk  en sjiek uit. Maar wat er vooral opvalt is de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van Gonnie en Angelo. Als de bezoekers maar een beetje twijfelen, weten deze vakmensen precies te vertellen wat je koopt, wat de kwaliteit is en vooral wat er op het moment erg gevraagd is.

Opvallend is wel dat de Speelhuisboulevard nu aantrekkelijk is geworden en er nog maar 1 winkelpand leeg staat. De rest is allemaal opgevuld. Het is een vriendelijk en gezellig ogende winkelstraat. Je loopt er met plezier door heen. Je kunt er in de koffiezaak zelfs heerlijke koffie en thee drinken uit allerlei landen. Wie nieuwsgierig is geworden moet er beslist eens een kijkje gaan nemen. U krijgt er beslist geen spijt van…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-West-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-west.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-West
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *