Hoera! AutoMaatje Helmond heeft ruim 500 ritten behaald.
LEVgroep, ANWB en gemeente Helmond zijn vanaf september 2017, begonnen met een nieuwe vervoersservice voor en door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Helmond. Inwoners met een eigen auto helpen andere inwoners zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.
„AutoMaatje is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Dus naast trein, bus en taxi.
Heel leuk. Hierbij ontmoeten mensen elkaar” (N. van der Zanden, 2017)

ANWB AutoMaatje Helmond is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer en/of geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer. ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokters maar ook voor een rit naar de kapper, om te shoppen, om een kennis of familielid te bezoeken of een plek met dierbare herinneringen terug te zien.
„Helmond is automotive, maar een sociale innovatie in mobiliteit hadden we nog niet” (J. Regetlie, 2017).
Na een kort half jaartje actief te zijn in Helmond, zijn er 19 vrijwilligers geworven die samen ruim 500 ritten hebben gereden met 95 deelnemers. De gereden ritten gingen naar ziekenhuizen, familieleden, winkels, zorginstellingen en activiteiten die anders niet bezocht zouden worden. Kortom AutoMaatje Helmond blijft groeien!

Wil jij ook een steentje bijdragen of heb jij een hulpvraag op het gebied van vervoer?

Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Helmond via tel nummer 0492- 751735, mail naar anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl of kijk op www.levgroep.nl
In dit
filmpje vertelt Sharviene Ines, als Coördinator AutoMaatje & Coach Zorg- en Gemaksdiensten meer over de vervoersservice.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *