Workshop Griezels en mysteries in de bibliotheek

Op maandag 2 mei organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel in Helmond een wetenschappelijke workshop voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar over griezels en mysteries.

Op aarde, onder water en in de ruimte gaan we onder leiding va Sandra van Dam van Curiosity World  allerlei griezels en mysteries bekijken en misschien wel oplossen. Diep in de zee zwemmen allerlei vreemde wezens rond. Sommigen geven licht, andere dieren hebben een grotere bek dan hun lijf.

In het diepe meer van Schotland gaan we op zoek naar Nessie, bestaat hij echt of is hij nep? Na een bezoek gebracht te hebben aan Atlantis maken we op Aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek?

We verlaten, tot slot de aarde en stijgen op naar de ruimte. Hoe zat het ook alweer met het Gezicht van Mars, wat is een Zwart Gat en bestaat er leven op andere planeten? Kortom, we gaan een spannende reis maken langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap.

Aansluitend ga je zelf aan de slag om creatief iets moois te maken van wat je zojuist geleerd hebt.

maandag             2 mei 2022          10:15 – 11:45      Bibliotheek Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.