Waarom crossfit mensen er wel toe aanzet om te bewegen

De huidige wereldwijde pandemie heeft ons nogmaals met de neus op de feiten gedrukt en aangetoond hoe belangrijk onze gezondheid wel niet is. Het is nu eenmaal, en jammer genoeg, een feit dat obesitas bepaalde virussen en andere (onderliggende) gezondheidsklachten nog net iets zwaarder lijkt te bestraffen. Hoog tijd dus om het roer om te draaien en er iets aan te doen, nu het nog kan! Gelukkig lijken heel wat gezondheidsinstellingen, sportetablissementen en dokters deze stelling zonder problemen te willen volgen!

Het belang van gezondheid

We hebben misschien wel allemaal een moment in ons leven gekend waarop we het niet te nauw namen met gezondheid. Onder het mom van “je leeft toch maar 1 keer” kon er al eens een biertje te veel, een overdosis fastfood of dat ontspannende maar niet zo deontologische sigaretje. Toch heeft elke medaille ook zijn keerzijde en is het overmatig alcohol- en/ of drugsgebruik, al dan niet in combinatie met veel fastfood niet de correcte manier om lang en gezond te leven.

Uiteraard mag je altijd wel eens zondigen alleen moet je daar voor jezelf een mate in zien te vinden. Sommigen weren de alcohol, drugs en sigaretten helemaal af terwijl anderen vinden dat het gebruik ervan af en toe best wel moet kunnen. En dat mag ook, zolang je dit voor de rest combineert met een gezonde levensstijl waarbij een evenwichtige voeding, een gezond slaappatroon en voldoende beweging in elkaar verstrengeld zitten.

De druk van de pandemie op onze gezondheidsvisie

Ondanks het feit dat de pandemie wereldwijd al meer dan een jaar voor chaos en paniek zorgt, lijkt het ook bij te dragen aan een actievere samenleving. Hoe tegendraads dit misschien ook mag klinken op momenten waarin we aangeraden worden om zoveel mogelijk binnenshuis en/ of binnen de eigen landsgrenzen te blijven. Het lijkt wel of de pandemie mensen de tijd biedt om aan hun gezondheid en mindset te werken. En laat ons eerlijk zijn, dat was ook wel eens nodig.

Aangezien we toch nergens heen kunnen, lijkt de beste manier op vermaak wel het dagelijks sporten te zijn. Zelfs zij die nog nooit 1 dag in hun leven gesport hebben, gingen braafjes vanaf dag 1 hun dagelijkse rondje lopen/ wandelen of fietsen. Honden werden vaker dan anders uitgelaten en genoten, samen met hun baasjes, van lange wandelingen door bossen en weilanden. Kortom, nu was er echt sprake van aandacht voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Crossfit als dé oplossing?

Studies en onderzoeken hebben al meermaals aangetoond dat een half uurtje beweging per dag ruim voldoende is om fit en gezond te blijven. Een heerlijke wandeling met je trouwe viervoeter(s), een leuke fietstocht met het hele gezin of een ontspannend ochtendloopje alvorens je aan de werkdag begint. Corona heeft er dus in zekere zin toe bijgedragen dat mensen meer zijn beginnen focussen op hun lichamelijke beweging.

Vele combineerden de dagelijkse wandelingen, looptrainingen of fietstochtjes vervolgens met een korte sessies met gewichten en halters. Dit alles heeft er mede voor gezorgd dat crossfit vandaag de dag als één van de belangrijkste sportactiviteiten ooit kan worden beschouwd. Een sport waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek probleemloos worden gecombineerd met een goede/ verbeterde uithouding en feilloze techniek. Wil je graag zelf aan het werk gaan dan kun je via http://invorm247.nl/ alvast de nodige tips & tricks vergaren omtrent de uitrusting en mogelijkheden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00