Landgoed en  Natuurbegraafplaats Weverslo Open Dag

OPEN DAG op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo
26 september 2021 van 11.00 – 16.00 uur

Voor het eerst in twee jaar is er weer een open dag op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo. Op zondag 26 september van 11:00 tot 16:00 uur kunnen bezoekers kennismaken met alle facetten van natuurbegraven. Zo wordt duidelijk wat Weverslo zo bijzonder maakt.

Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe een afscheidsceremonie verloopt, welke audiovisuele ondersteuning daarbij mogelijk is en hoe een livestream werkt. Er zijn demonstraties grafdelven, maken van natuurlijke bloemstukken en maken van houten grafmarkeringen; vrijwilligers vertellen hoe zij als gastvrouw/-heer bezoekers informeren, een ‘bakkie troost’ bieden, meehelpen bij het verzorgen van ceremonies en activiteiten en hoe zij meewerken aan het bos- en natuurbeheer.

Rondleidingen en demonstraties

De hele dag zijn medewerkers aanwezig om voorlichting te geven over het zelf kiezen van een grafplek, die mogelijkheid in een reservering vast te leggen en om zelf invulling te geven aan een afscheidsceremonie en een herdenkingsbijeenkomst. Er zijn lezingen over het thema ‘duurzame’ uitvaart en elk half uur zijn er begeleide rondleidingen voor kleine groepen over de Natuurbegraafplaats.

Tentoverkapping tegen de regen

Het terrein rondom het informatiecentrum het Boshuis is zo ingericht dat er op elk informatiepunt steeds groepen van circa 15 personen ontvangen kunnen worden met gepaste onderlinge afstand. Elk informatiepunt heeft een tentoverkapping die aan alle zijden open is, zodat ook bij een regenbuitje iedereen droog blijft.

Kijk voor actuele informatie op onze website www.weverslo.nl, facebook en instagram!

Voor meer informatie kunt u bellen met Marieke van Ooyen, 06-53582516 of mailen naar marieke@weverslo.nl

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"