Hoe werkt een AFAS salarisadministratie?

In je bedrijf zou de salarisadministratie een belangrijke rol moeten spelen, wat het met name doet in je HR processen. Desondanks kan de loonadministratie nog wel eens leiden tot kopzorgen bij kleine bedrijven, maar ook bij grote organisaties. Niet iedereen houdt er immers van om alles omtrent de salarissen van je werknemers bij te houden, terwijl dit ook nog eens veel tijd kan kosten. Vooral MKB organisaties kiezen daarom zeker vaker voor uitbesteden salarisadministratie. Ook kun je er nog voor kiezen om de loonadministratie te automatiseren en professionaliseren. Dit moet je eigenlijk doen als je meer dan 50 medewerkers hebt, waarbij je gebruik kunt maken van de AFAS software.

Salure doet dit al, net zoals veel andere bedrijven in Nederland. Inmiddels krijgen namelijk al meer dan 2,5 miljoen Nederlanders elke maand hun loonstrook via AFAS. Als werkgever is het belangrijk dat je elke maand het juiste salaris betaald op het juiste moment. In de salarisadministratie mogen dan ook geen fouten gemaakt worden, terwijl dit tegelijkertijd niet te veel tijd in beslag moet nemen. Door gebruik te maken van de AFAS software omtrent loonadministratie kun je dit proces vereenvoudigen. Dit zal bovendien de verantwoordelijken neerleggen waar ze horen, terwijl de software ook meer dan 100 audits gebruikt om alles te automatisch te controleren. Hierdoor weet je als je gebruik maakt van de salarisadministratie software van AFAS zeker dat je geen fouten hebt gemaakt.

Je kunt er als bedrijfseigenaar altijd voor kiezen om de salarisadministratie zelf te doen om het uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Toch kun je in beide gevallen ondersteund worden door de AFAS software. Als je de loonadministratie zelf doet dan kan dit immers gedaan worden door simpelweg zelf gebruik te maken van dit programma. Dit biedt een aantal voordelen. Zo heb je zelf duidelijk inzicht in je salariskosten, terwijl het ook nog eens minder tijdrovend is dan in het verleden. Dit komt onder meer door de software van AFAS. Bovendien bespaar je op deze manier geld, het uitbesteden van de salarisadministratie is natuurlijk wel wat duurder. Helaas heeft het zelf doen van de loonadministratie wel een groot nadeel: je moet er zelf tijd insteken. Daarnaast heb je hier ook bepaalde kennis voor nodig, wat zeker niet iedereen heeft.

Doordat je veel tijd en kennis nodig hebt om de salarisadministratie zelf te kunnen doen, kiezen veel ondernemers er toch voor om het uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Door dit te doen, kun je je volledig focussen op je onderneming. Het uitbesteden is helaas wel duurder, terwijl je zelf ook niet echt inzicht hebt in de loonkosten. Ook zul je alsnog tijd kwijt zijn aan de salarisadministratie, al is dit uiteraard wel vele malen minder dan wanneer je alles zelf doet. Overigens is de kans groot dat je bij het uitbesteden van de loonadministratie ook ondersteund wordt door de AFAS software. Dit is het geval aangezien veel services die salarisadministratie voor je kunnen doen gebruik maken van dit programma, waar Salure een voorbeeld van is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"