Wat te doen in Helmond deze vakantie?

Soms hoef je niet ver weg van huis te zijn, om te kunnen genieten. Genieten in je eigen buurt van de mensen en de stad is een privilege. Eindhoven is een van de leukste steden in Nederland. Deze lichtstad heeft genoeg te zien om een weekendje mee te vullen. Naast Eindhoven ligt een kleinere stad, Helmond. In tien minuutjes ben je er al met de trein en er is wel meer te zien dan je misschien zou denken! In dit artikel lees je alles over de bezienswaardigheden en de beste tips voor een leuk uitstapje naar Helmond! Een huisje in Nederland huren is overal mogelijk, zelfs in de kleine steden rondom de randsteden heen.

Bezienswaardigheden

Kasteel

Helmond heeft meer bezienswaardigheden dan je zou misschien zou verwachten. Het kasteel van Helmond is misschien wel de bekendste van ze allemaal. Deze vierkante waterburcht komt uit de veertiende eeuw en is de grootste waterburcht van heel Nederland. Het museum van Helmond is momenteel in het kasteel gevestigd, hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het kasteel en nog veel meer. Het kasteel ligt niet ver van het centrum van Helmond. Dit geeft jou de optie om eerst lekker te gaan winkelen in het winkelgebied van Helmond en daarnaast ook nog wat cultuur op te snuiven.

Kubuswoningen

De welbekende kubuswoningen van Nederland zijn natuurlijk te vinden in Rotterdam, of toch niet alleen maar? Nee niets in minder waar. Helmond heeft niet alleen ook de kubuswoningen, de eerste kubuswoningen zijn in het centrum van Helmond gebouwd. De achttien kubuswoningen zijn ontworpen door de architect Piet Blom. Het is echt bijzonder om de eigenaar te zijn van zo’n uniek gebouw. De huizen zijn ontworpen met het idee om de ruimte onder de bebouwing openbaar te laten.

Cacaofabriek

Als je je echt wilt begeven in een cultureel uitstapje, dan ga je in Helmond naar de Cacaofabriek. Dit opvallende gebouw zit praktisch naast het hoofdstation van Helmond. Het is een plek waar kunst, muziek, film en andere culturele dingen prachtig samen komen. Het gebouw zelf is ook uniek om te zien. Je kunt hier heerlijk een hapje gaan eten onder de grote raampartijen. Een ding wat je echt niet kunt missen, is de chocoladezaak in de cacaofabriek. Toch heel anders dan een vakantie Zeeland, maar misschien nog wel leuker met al deze bezienswaardigheden!

Vervoer

Parkeren in Helmond is zeker mogelijk, maar het OV bied je toch echt de ideale optie. Alles is goed te doen op loopafstand en zo heb jij geen zorgen over de parkeerkosten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00