Groeiende populariteit zonnepanelen ook in Helmond merkbaar

Net als in de rest van Nederland worden ook in Helmond steeds meer daken van zonnepanelen voorzien. Een goede ontwikkeling, daar het opwekken van groene stroom het klimaat en milieu aanzienlijk minder belast. Ook voor consumenten bieden zonnepanelen voordelen. Voornaamste voordeel is de besparing die het oplevert op de energiekosten. Bij de keuze voor zonnepanelen heb je verschillende mogelijkheden. Investeren in zonnepanelen is de populairste. Steeds populairder wordt echter zonnepanelen huren op Hallostroom.nl. Voordeel hiervan is dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. De ideale oplossing voor de kleine beurs. 

Subsidieregelingen voor zonnepanelen niet voldoende

Nederlandse gemeenten bieden verschillende subsidieregelingen aan om de aankoop van zonnepanelen of een andere duurzame investering in je woning toegankelijker te maken. De subsidiepot begint echter op te raken. Daar komt bij dat deze subsidie vaak lang niet voldoende is om de kosten van zonnepanelen volledig te kunnen dekken. Gemiddeld vergt het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met het gebruik van een subsidieregeling al snel een investering van enkele duizenden euro’s. Het is een goede reden om het huren van zonnepanelen te overwegen als alternatief. Ook omdat je hierbij geen omkijken hebt naar het onderhoud aan de zonnepanelen. 

Zelf groene stroom opslaan een nieuwe trend 

Nu steeds meer daken van zonnepanelen worden voorzien doet zich een nieuwe trend voor: het opslaan van de opgewekte groene stroom. De verwachting is dat de regeling voor het verkopen van groene stroom aan het stroomnet de komende jaren verandert. Het wordt hierdoor steeds minder aantrekkelijk om deze groene stroom te verkopen. Door de stroom op te slaan in de zomermaanden, kun je dit in de herfst en winter gebruiken. De korte dagen in deze seizoenen maken dat je logischerwijs minder stroom opwekt. Daarbij neemt het verbruik in de herfst en winter toe. 

Steeds meer elektrische apparatuur in huis

Onder meer de inductiekookplaat wint de laatste jaren aan populariteit, evenals de elektrische warmtepomp. Het voordeel van de investering in deze apparaten is het feit dat het verbruik van gas afneemt. De belasting op gas is relatief gezien sneller toegenomen dan de belasting op stroom. Door voor elektrische apparatuur te kiezen (in combinatie met zonnepanelen) nemen je maandlasten sterk af. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard van dergelijke apparaten voorzien. Ook omdat deze woningen niet meer worden aangesloten op de gasvoorziening. Het maakt nieuwbouwwoningen rond Helmond geliefd onder woningzoekenden. Ze zijn klaar voor de toekomst! 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"