100 jaar Unitas: aanmelden voor Dauwtrappen

Op 24 oktober 2024 bestaat Muziekvereniging Unitas uit Mierlo-Hout honderd jaar. Om dat volgend jaar groots te kunnen vieren, vinden er in de aanloop naar het jubileum diverse activiteiten plaats. Deze verwijzen op verschillende manieren naar de afgelopen eeuw. Het jubileumjaar start op zondag 22 oktober met het Dauwtrappen. Daar kan je jezelf nu voor aanmelden.

Het Dauwtrappen is vele jaren uitgevoerd ter ere van Koninginnedag. Op 22 oktober zal er geheel volgens traditie gestart worden met het reveilleblazen vanaf de St. Lucia kerktoren in het centrum van Mierlo-Hout. Niet zoals vroeger om 7.00 uur, maar nu om 09.00 uur. Daarna legt een grote groep van zo’n zestig personen een mooie route af in en om Mierlo-Hout. Die groep bestaat uit muzikanten, oud-muzikanten, oud-majorettes, oud-tamboers en diverse sympathisanten van Unitas. Tijdens die route worden diverse adressen aangedaan. waarbij men de nodige muziek ten gehore brengt.

Kerstprogramma

Op 17 december van dit jaar staat het Kerstconcert op het programma in Wijkhuis De Geseldonk. Ook dit werd in het verleden jaarlijks georganiseerd. En ook nu kan het publiek weer gaan genieten van de muzikale klanken van het orkest. Natuurlijk ontbreken de kerstliederen niet. Een week later, op Kerstavond, luistert een ensemble van Unitas de viering in de St. Luciakerk op, vanaf 17.00 uur.

Carnaval en reünieconcert

In 2024 is de eerste activiteit deelname aan de carnavalsoptocht van Mierlo-Hout. Ook dan zullen de muzikale klanken van Unitas de straten gaan vullen. Op 15 juni houdt Unitas een groots jubileum- en reünieconcert in De Geseldonk. Unitas wordt die avond vergezeld door de band X-cited. Deze band vult na het optreden samen met het muziekkorps de avond op met geweldige muziek. Op diezelfde is er een fototentoonstelling, waarin je de geschiedenis van Muziekvereniging Unitas kunt zien en beleven.

Aanmelden Dauwtrappen

Oud-leden van Unitas die nog niet zijn benaderd door de vereniging, kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan het Dauwtrappen. Stuur daarvoor een e-mail naar 100jaar@muziekvereniging-unitas.nl.

[Hoofdfoto: Unitas tijdens een recent optreden aan de Côte d’Azur]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *