Geen evenementen gevonden!
Meer laden
dec
2
do
2021
Gymclub @ wijkhuis De Geseldonk
dec 2 @ 09:00 – 11:00
Gymclub @ wijkhuis De Geseldonk

In  wijkhuis De Geseldonk is op diverse dagen een gymclub actief.

Op dinsdag onder leiding van Jibb+, op donderdag vanuit Zijactief en op vrijdag vanuit het KBO.

Koffie met een Tablet @ Gemeenschapshuis De Loop
dec 2 @ 10:00 – 12:00
Koffie met een Tablet @ Gemeenschapshuis De Loop

Onder de naam Koffie met een Tablet is een serie bijeenkomsten gepland, speciaal voor de wat oudere inwoners van Helmond. Zij worden een digitale ervaring rijker. In gezelschap en mét een kop koffie. De bijeenkomsten zijn gratis.

Thema december 2021 – Apps: Wat zijn het? Hoe kom je eraan?

Als je een smartphone of tablet hebt, dan kun je daar apps op zetten en deze gebruiken. Maar wat is nu eigenlijk een app? En wat voor soort apps zijn er? In december vertellen we wat apps zijn en hoe je deze op jouw apparaat zet. En we gaan op zoek naar de apps die zo leuk of interessant zijn, dat je ze meteen zelf wilt hebben! Neem je tablet of smartphone mee.

De uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van Bibliotheek Helmond.

Huiskamer opvang van mensen met lichte vorm van dementie @ wijkhuis De Geseldonk
dec 2 @ 10:43 – 11:43
Huiskamer opvang van mensen met lichte vorm van dementie @ wijkhuis De Geseldonk

De Huiskamer is een project van Kansrijk Mierlo-Hout. Vrijwilligers zorgen op maandag, woensdag en donderdag voor de opvang van mensen met een lichte vorm van dementie waardoor hun mantelzorger even iets anders kan gaan doen. Denkt u dat  uw partner of uw ouders voor deze opvang in aanmerking komen, neem dan contact op met Kansrijk Mierlo-Hout.

 

Biljartclub ‘t Hout @ wijkhuis De Geseldonk
dec 2 @ 12:30 – 16:30
Erfgoedmiddag Helmond @ Industrieel Atrium Helmond
dec 2 @ 13:30 – 16:30
Erfgoedmiddag Helmond @ Industrieel Atrium Helmond

De donderdagmiddag wordt in Helmond  de middag voor het Industrieel Erfgoed van Helmond en omstreken. Waarom eigenlijk zou u kunnen zeggen. De nijverheid en industrie in Helmond was in het verleden van grote betekenis. Zo had Helmond veel eerder ambachtsgilden dan Tilburg en Eindhoven. De Helmondse ambachtsgilden exporteerde bovendien textielgoederen  tot ver over de landelijke grenzen zelfs tot het verre Oosten en Suriname. Helmond was in die tijd ook gekend als “hoeden- klokken en ijzer stad”. Helmondse industriëlen werden  beloond met eclatante prijzen voor  hun inzendingen op wereldtentoonstellingen in Paris, Philadelphia en London. De Helmondse producten werden ook in de 19de en twintigste eeuw wereldwijd verkocht. In die eeuw waren er in Helmond al twee industriële ondernemingen gevestigd die tot de 100 grootste bedrijven van Nederland behoorden. En tijdens de eerste decennia van de twintigste eeuw waren er drie Turks roodververijen in Helmond gevestigd die tot de grootste van Europa behoorden.  Maar nog meer. Helmond  groeide in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw uit tot de derde grootste textielstad van Nederland op het gebied van de productie en afzet van katoen. Zelfs Koninklijke Hoogheden met hun gevolg en regeringsleiders tijdens de opening van de beroemde Delta Werken werden door een Helmonds bedrijf vervoert. Nu nog zijn er industriële bedrijven in Helmond gevestigd die met hun producten de wereldmarkten beheersen en zelfs markleider zijn. Ook zijn er een aantal bedrijven in Helmond die het predicaat “Koninklijk” hebben verworven en dat met trots uitdragen.  Allemaal reden genoeg om aandacht te schenken aan de geschiedenis van het Industrieel Erfgoed van Helmond. Het Industrieel Atrium roept dan ook de donderdagmiddag uit als de middag voor het industrieel erfgoed van Helmond en omstreken en heeft daarvoor diverse programma’s  ontwikkelt die u tijdens die donderdagmiddag kunt bijwonen, zien,  beleven, en leren.

 HET PROGRAMMA VAN  DE INDUSTRIELE ERFGOED MIDDAG BESTAAT UIT:

–  Het bijwonen van demonstraties op oude werktoestellen en apparaten.
–  Het zien van korte films over de industrie van vroeger op beeldschermen.
–  Het beleven van de sfeer van de stijlkamer /directiekamer van de 19de eeuw.
–  Het lezen van boeken  over textiel, metaal, energie, en de boekdrukkunst.
–  Het bestuderen van industriële collecties met uitleg van onze gastheer of gastvrouw.
–  Het  volgen en zien van een programma van films over de geschiedenis van de individuele industriële Helmondse bedrijven.

Klik & Tik cursus internet @ Bibliotheek Helmond-Peel
dec 2 @ 13:30 – 15:00
Klik & Tik cursus internet @ Bibliotheek Helmond-Peel

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven kun je deze week vrij binnenlopen bij de cursus om een kijkje te nemen. Welkom!

Beginnerscursus internet. Het internet is voor iedereen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt.

Wil je aan Klik & Tik deelnemen?
Voor deze gratis cursus kun je je via e-mail aanmelden: activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl of (telefonisch) bij de Bibliotheek van jouw keuze. Deelname is gratis.

Je kunt wekelijks starten met de cursus, je werkt zelfstandig en in eigen tempo aan de computer van de Bibliotheek. Of je brengt je eigen laptop of tablet mee. Wanneer je hulp nodig hebt, word je geholpen door de medewerkers van de Bibliotheek.
Ga je ook mee het internet op?

Sinterklaas Circus @ Sinterklaas in de piste
dec 2 @ 13:30
Sinterklaas Circus @ Sinterklaas in de piste

Het Sinterklaas Circus keert dit jaar wederom terug in de kasteeltuin van Helmond van 17 November tot en met 4 December. Een wervelende show gevuld door nationale en Internationale acts van hoog niveau maakt het een sensatie voor jong en oud. 1,5 uur vermaak waarbij u soms op het puntje van uw stoel zit.

Sinterklaas Circus @ Sinterklaas in de piste
dec 2 @ 16:30
Sinterklaas Circus @ Sinterklaas in de piste

Het Sinterklaas Circus keert dit jaar wederom terug in de kasteeltuin van Helmond van 17 November tot en met 4 December. Een wervelende show gevuld door nationale en Internationale acts van hoog niveau maakt het een sensatie voor jong en oud. 1,5 uur vermaak waarbij u soms op het puntje van uw stoel zit.

Repetitie Pabo-Junior Helmond @ Wijkhuis de Fonkel
dec 2 @ 18:00 – 19:30

Elke donderdag repeteren wij van 18.00 uur tot 19.30 uur, behalve tijdens schoolvakanties.

Jongens en meisjes van groep 4 tot en met 14 jaar  die ook zo gek zijn op samen zingen en dansen kunnen zich altijd aanmelden om een keer te komen kijken. Stuur een mailtje naar junior@zanggroeppabo.nl en dan nemen we snel contact met je op.

Pabo-Junior is onderdeel van Zanggroep Pabo.

Bron foto: Dave van Hout

Het Bijna Waanzinnig Weekend Ensemble op DitisHelmond – Radio @ DitisHelmond
dec 2 @ 20:00 – 22:00
Het Bijna Waanzinnig Weekend Ensemble op DitisHelmond - Radio @ DitisHelmond

Bijna Waanzinnig vlammen Niek, Daan, Rutger en Niels door je speakers. Met een flinke dosis gezelligheid word je klaargestoomd voor de laatste dag van de werkweek. Bel vooral naar de studio, want dan behoor jij ook tot Hét Bijna Waanzinnig Weekend Ensemble. Dus zet je schrap, houd ramen en deuren gesloten, en vlam die stereo op standje burenruzie.

Het Bijna Waanzinnig Weekend Ensemble is elke donderdagavond van 20:00 uur t/m 22:00 uur te beluisteren op DitisHelmond Radio.