Het komt natuurlijk nog wel eens voor dat een man of een vrouw honderd jaar wordt, maar een bijzonderheid blijft het. Bij de viering van de 100 ste verjaardag van mw. Ans Kleine – Staarman is het wel heel apart. De bijzonderheid zit  bij haar namelijk in het feit, dat zij ondanks haar hoge leeftijd, ook nog steeds in 2 koren zingt.  Bij beide koren is zij nog steeds wekelijks bij de repetitie en zingt het hoogste lied.  Ook maakt het haar niets uit, in welke taal het gezongen moet worden.

Koren

Zij zingt bij het koor van De Vrolijke Samenzang in Nuenen en daar heeft ze op dinsdagmorgen de repetitie. Op maandagmiddag komt ze met de  taxibus naar het Theo Driessen instituut in Helmond, om daar bij de repetitie van het  Stedelijk Helmondse Seniorenkoor, haar beste stem te laten horen.  

De verrassing

Er is met beide koren overleg geweest, over de viering van deze mijlpaal voor Ans. Want als je 100 wordt, heb je nog maar heel weinig  familie meer om je heen. “ik heb ook nog goede buren om mij heen en als het nodig is wordt er gezamenlijk geholpen “weet Ans te vertellen. Ans is inmiddels alweer 20 jaar lid van het Helmondse SHS en ook nog eens 20 jaar van de Vrolijke Samenzang

 Op de feestelijk dag, werd er door het SHS koor, in de richting van Nuenen vertrokken, om  daar samen met de Vrolijke Samenzang, haar te verrassen met een aubade. In Nuenen beschikt men in” ´t Klooster ”, over een grote lokatie om dit speciale en unieke feestje te laten plaats vinden voor de jarige en de beide koren. Het SHS koor werd bij aankomst in het” ‘t Klooster ” in Nuenen opgevangen en naar de grote zaal geleid. Op dinsdagmorgen repeteert het koor van Ans ook, in het zelfde gebouw en Ans zat al met haar zangvrienden, in deze ruimte  voor de koffie pauze van hun koor. Het werd een totale verrassing voor haar en het moest een feestelijk happening worden. De eerste  toespraak werd gehouden door de voorzitter van het SHS koor en door hem werd namens het het SHS koor, een passend kado aangeboden. Aansluitend werden de liederen , Stay with me in the morning en The Rose, gezongen.

Hierna was het de beurt aan Harrie van de Zanden, hij is bestuurslid van LOVOK. Hij was gekomen om aan Ans een oorkonde uit te reiken, voor het jarenlange lidmaatschap van de beide koren. Ook werd haar de gouden speld van LOVOK , door Harrie van de Zanden opgespeld. Ook voor de Senergieke senioren vereniging Nuenen ca. was het een reden om haar op deze bijzondere leeftijd te huldigen.

Aansluitend zong  de Vrolijke Samenzang  “Amazing Grace” en “Het slotkoor” uit die Zauberflöte. Hierna nam de voorzitter van de Vrolijke Samenzang het woord  en ook hij mocht namens de leden een passend kado aanbieden.

  Als afsluiting werd er samengezongen door de beide koren en brachten hiervoor   “Love changes everything”, ten gehoren. Gezamenlijk  werd afgesloten met , hoe kan het anders  “Ein Prost mit harmonische Klänge”.

Dan was er de tijd aangebroken ,voor individuele felicitaties en voor een feestelijk drankje, op deze hele bijzondere en unieke gebeurtenis van Ans Kleine – Staarman. Wat  Ans Kleine – Staarman op haar leeftijd , muzikaal nog steeds presteert, kun  bijna wel heel uniek en bijzonder noemen in deze wereld. Hopelijk is het haar gegeven, dat ze dit nog lang vol zal kunnen houden.

Boerenbondsmuseum

Het was voor het Stedelijk Helmondse Seniorenkoor, door de coronatijd, ook niet meer mogelijk geweest ,om het jaarlijkse uitstapje te  organiseren. Het bestuur had dan ook besloten, om deze heuglijke dag daar voor in te zetten en gezamenlijk, inclusief de 100 jarige Ans Kleine – Staarman, naar het  Boerenbondsmuseum in Gemert, te gaan voor een heerlijke lunch en een rondleiding door een gids in het museum.

© Tekst en Foto’s , Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Nico Vaessen Reply

  Henk,
  Dankjewel voor het uitgebreide verslag met een fantastische fotoreportage.

 2. Carla Reply

  Prachtige foto’s hoor!!

  Groeten,
  Carla Kleine Staarman-van der Poel

 3. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk, hartelijk dank voor deze uitgebreide (fot)rapportage. Heel goed getroffen.

 4. Jeanne Reply

  Wat een mooie reportage Henk ,geweldig .
  Wat boffen wij ,en ons koor met een echte goede Fotograaf
  Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.