11 coronagevallen bij daklozenopvang De Kamenij

De afgelopen dagen zijn in totaal elf bewoners van De Kamenij positief getest op het coronavirus. Zeven positief geteste bewoners zijn direct overgebracht naar een speciale opvanglocatie in Eindhoven. De overige bewoners en medewerkers van De Kamenij zijn zondag nogmaals door de GGD getest; vier positief geteste bewoners zijn vandaag overgebracht naar het passantenverblijf om hier in quarantaine te verblijven, tot de klachten zijn verdwenen.

Vlak na de feestdagen spraken wij nog met Kitty de Laat. De Laat is directeur van SMO, die regelt de opvang. Zij gaf toen aan “gelukkig hebben we nog geen gevallen gehad, even afkloppen maar tot nu toe is alles goed gegaan.” Dat is nu dus veranderd.

Per 1 oktober is de tijdelijke dak- en thuislozenopvang van SMO ondergebracht in voormalig wijkhuis De Kamenij. Zo hebben ook de dak- en thuislozen tijdens de coronacrisis een veilig onderkomen. Deze opvang is bedoeld voor zolang de coronamaatregelen gelden. In De Kamenij is voldoende ruimte om veilig afstand van elkaar te houden en de richtlijnen van het RIVM goed op te volgen. Bovendien is er 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig. De gezondheid van de bewoners wordt steeds in de gaten gehouden, zodat het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk is.

De Kamenij bleef door deze werkwijze lang coronavrij, maar bleek afgelopen weekend dat dat niet meer het geval was. In totaal elf tijdelijke bewoners bleken positief te testen. Daarop heeft SMO direct maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Voorlopig blijft deze locatie gesloten voor nieuwe aanmeldingen, tot de situatie weer onder controle is. Op de Kamenij zijn nu nog zes bewoners aanwezig. SMO heeft nauw overleg met de GGD en gemeente Helmond om de situatie te volgen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *